CHIRIAC: CJ POATE AJUTA FINANCIAR ORGANIZATIA “TREBUIE!”, DAR SI ALTE ONG-URI, DACA DEPUN PROIECTE PE LEGEA 350

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, se declara deschis sa ajute Organizatia “Trebuie!” pentru copii si adulti cu nevoi speciale, precum si alte ONG-uri care desfasoara activitati de interes pentru comunitate.

Organizatia “Trebuie!” a sarbatorit zilele trecute implinirea a 20 de ani de activitate intr-un mod deloc fericit: incercand sa impiedice inchiderea unui centru propriu care a  fost un ajutor pretios pentru zeci de familii in care se afla persoane cu dizabilitati, Mai exact, este vorba despre Centrul de zi “CATI”, care acorda servicii de recuperare si reabilitare, sprijin pentru integrare sociala si profesionala, activitati si servicii de consiliere, informare si mediere profesionala, suport si asistenta pentru familie si copii aflati in dificultate – centru care, din cauza finantarii din ce in ce mai reduse de la buget, risca sa se inchida.

In acest conext, l-am intrebat pe presedintele CJ Braila daca exista vreo modalitate de a ajuta financiar acest ONG, ca sa-si poata continua activitatea centrul “Cati”.

Iulian Chiriac ne-a declarat ca in baza unor proiecte concrete, CJ poate aloca fonduri atat pentru “Trebuie!”, cat si pentru ale organizatii care lucreaza cu persoane cu nevoi speciale, sau cu copii: “Mi-as dori sa facem impreuna – si cred ca o sa ne intalnim dupa votarea bugetului – un plan cu fiecare ONG, cu actiunile propuse si sa vedem modalitatea legala cum putem noi sa-i ajutam, pe diferite spete. Si aici un ONG gen <<Trebuie!>> – ca tot ati dat exemplu – are o anumita activitate; daca ea se incadreaza pe Legea 350, pentru a depune un proiect, sa putem ajuta anul acesta. Avem destule institutii… CID-ul, care le poate pune la dispozitie scrierea proiectului gratuit, sa-i ajute, astfel incat sa putem duce anumite activitati pe licee, pe scoli…”. ( sursa foto – Organizatia “Trebuie!”)