CHIRIAC: HC DUNAREA MERGE MAI DEPARTE. ANUL ACESTA VOM ALOCA HANDBALULUI 25 MILIARDE LEI VECHI

Chiar daca in ultimele saptamani s-a discutat intens in spatiul public despre problemele financiare de la HC Dunarea Braila si despre faptul ca acestea  au facut ca unele handbaliste, precum si antrenorul, sa-si caute – si sa-si gaseasca – alte echipe, presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, sustine ca totul e in regula, in domeniul amintit.

Chiriac admite ca odata cu incheierea contractului, cateva  sportive, precum si antrenorul, vor parasi echipa, insa spune ca asta nu este o tragedie, fiindca se vor gasi si alte handbaliste, si un alt antrenor.

Pe de alta parte, seful judetului spune ca institutia pe care o conduce va aloca bani in continuare pentru HC Dunarea si ca acest club va functiona fara probleme: “Handbalul merge mai departe. Avem un buget si speram ca bugetul judetului sa-l votam undeva pe 8-9 martie. Handbalul va avea aceeasi suma si anul acesta. O parte din jucatoare isi doresc sa plece, vreo 3, nu mai multe. Doua au plecat, restul… suntem in discutii cu toate si eu cred ca o sa avem o echipa tot de locurile I-IV si anul viitor, deci nu ne sperie cu absolut nimic. Suntem in discutie si cu vreo 2-3 antrenori, deci nu ne facem probleme. Antrenori foarte buni, nu trebuie neaparat sa fie antrenori de top; in momentul cand vii si iti propui locurile I-IV, atunci iti si asumi partea de rezultate.

Bugetul (alocat HC Dunarea – n.r.) e putin mai mare: anul trecut am alocat 20 de miliarde lei vechi, anul acesta vom avea 25 miliarde”.

Iulian Chiriac a mai spus ca asteapta ca si Primaria sa rezolve disputa cu Curtea de Conturi, referitor la finantarea sportului local pe anul 2015, pentru ca Municipalitatea sa stie clar care este modalitatea legala prin care poate aloca bani in continuare in acest domeniu si sa poata finanta din nou handbalul.

Pe de alta parte, presedintele CJ a precizat ca nu va neglija nici celelalte sporturi locale si ca echipele care doresc, pot depune proiecte, pentru a obtine finantare. In plus, in baza colaborarii cu Inspectoratul Scolar, se vor organiza si finanta si competitii sportive pentru elevi. (sursa foto – HC Dunarea Braila)