CHIRIAC: IN ACEST AN SE VOR ORGANIZA CURSE CU MASINI TUNATE, PE PISTA AERODROMULUI DE LA IANCA. SPER CA PRIMA VA FI IN LUNA MAI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, are de gand sa aduca un suflu nou in sfera manifestarilor cultural-artistice si recreative desfasurate in judet si ca atare, aerodromul de la Ianca, care zace nefolosit de ani de zile, va fi valorificat, din acest punct de vedere.

Mai concret, potrivit lui Chiriac, in acest an se vor organiza acolo curse cu masini tunate, in colabrare cu o asociatie de profil: “Ca si noutate, pe pista aeroportului Ianca anul acesta vor avea loc doua evenimente – si asteptam din partea Ministerului Apararii acordul de principiu, pentru a folosi pista. Vor fi doua evenimente cu masini tunate, deci vor veni pasionatii de cai putere, pentru a se intrece acolo. Speram ca primul eveniment va avea loc in luna mai. Astept acordul de principiu de la Ministerul Apararii, astfel incat sa putem organiza cele doua evenimente si a da o pata de culoare acelei zone, pentru ca chiar nu se intampla nimic acolo.

Pista e buna; trebuie in primul rand taiata iarba si curatata si in unele locuri ar trebui, stiu eu, putin aranjata”.

Avertizat de presa ca ar trebui sa se asigure ca sunt indepartate si oile care pasteau pe pista,  Chiriac a comentat: “Oile sunt indepartate de mult. Am spus acelei firme de paza – care primeste bani de la Consiliul Judetean, pe un contract ferm – ca daca mai prind vreo oaie acolo, devine proprietatea CJ si o vom scoate la licitatie. Asta ca si gluma…”.

De asemenea, seful judetului si-ar dori ca de Paste, sa se desfasoare o actiune de caritate de genul “Casa Iepurasului”, asemanatoare celei organizate la finele anului trecut, de Craciun, de catre caricaturistul Costel Patrasan, sub genericul ”Casa lui Mos Craciun”.

In plus, presedintele CJ a mai anuntat ca in acest an, Festivalul “George Grigoriu” se va desfasura la Teatrul „Maria Filotti”, fiindca deocamdata, Casa de Cultura a Tineretului nu poate fi deschisa publicului.