CHIRIAC: NU STIU SA VA SPUN CAND VOR PRIMI ELEVII BRAILENI LAPTE SI CORN. NU VA MAI DAU TERMENE…

Presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, nu mai este dispus sa riste in a avansa o noua data de la care elevii braileni vor putea primi cornul la care au dreptul, prin programul national “Lapte-corn”.

La mai bine de 5 luni de la inceperea anului scolar, scolarii braileni n-au vazut inca nici cornul, nici laptele si nici marul pe care ar trebui sa le primeasca zilnic, fiindca licitatiile au fost demarate foarte tarziu si s-au derulat greoi. Chiriac a anuntat in urma cu ceva timp ca sunt sanse ca de la 1 februarie, copiii sa primeasca cornul, insa nu s-a intamplat acest lucru si nici nu pare sa existe sanse sa se intample prea curand. Ca atare, seful judetului prefera sa nu se mai lanseze in astfel de anunturi, fiindca s-a dovedit ca licitatiile sunt o chestiune foarte complicata, care poate dura cat nu te astepti: “Nu va mai dau termene. Imi pare rau ca o tot ducem, o rostogolim cu rapoarte de evaluare, asumare, neasumare… Nici nu stiu ce sa mai cred. Noi, intre timp, am demarat si procedura pe acord cadru pe 2 ani de zile si s-ar putea sa avem mai repede laptele, decat cornul”.

Intrebat daca asta inseamna ca scolarii vor  mai avea de asteptat cateva saptamani, sau cateva luni, Iulian Chiriac a spus: “Cateva luni… nu stiu sa va spun…  Nu vreau sa va mai dau termene, dar cert este ca pentru urmatorii ani scolari, 2017-2018 si 2018-2019, n-o sa mai fie aceasta problema, pentru ca adjudecandu-se pe acord cadru, avem toate documentele legale, pentru ca copiii sa aiba lapte, corn si mar incepand cu 15 septembrie”.