CIRLIGEA: NU EXCLUD O POSIBILA CANDIDATURA LA PRESEDINTIA PNL BRAILA. DEOCAMDATA NU POT SA SPUN

Prim-vicepresedinte PNL Braila, Florin Cirligea, are dubii – asa cum are si secretarul general Vasile Cortez – ca alegerile interne din partid, la nivel de judet, vor putea incepe in luna martie. Cirligea a declarat pentru MD Press ca potrivit celor stabilite la nivel central, va fi nevoie de circa 2 luni pentru demararea alegerilor interne si ca atare, este putin probabil ca acestea sa aiba loc luna viitoare: “Din ce stiu de la Bucuresti, va dura cica doua luni, se vor face alegeri de jos in sus, in primul rand cei din organizatiile comunale, apoi cele orasenesti si la final, la organizatiile judetene. Si astea nu poti sa le faci asa, intr-o saptamana-doua, fiindca nu e nici comisie infiintata, nici nimic”.

Intrebat daca i se pare oportuna noua reglementare statutara care impune ca toti presedintii PNL nou alesi, indiferent ca e vorba de organizatii comunale, oraenesti sau judetene, sa fie avizati de conducerea centrala, liderul PNL ne-a spus: “Intr-un fel, mi se pare corect. Normal, ar fi trebuit sa existe un filtru inainte sa se inscrie in cursa, adica un standard, niste conditii clare pe care trebuie sa le indeplinesti, ca sa fii presedinte.  Adica mi se pare normal sa faca un chestionar, bifat, cate puncte ies, ca sa aduni un punctaj, eu asa as vedea lucrurile. Dar cei de la centru stiu mai bine…”.

Prim-vicepresedintele PNL Braila a refuzat sa comenteze, atunci cand a fost intrebat daca i se pare inteleapta decizia colegului sau Catalin Boboc de a nu candida pentru presedintia organizatiei judetene.

L-am intrebat, de asemenea, pe Florin Cirligea daca personal, este interesat de functia de presedinte PNL Braila, iar raspunsul a fost unul vag: “Deocamdata nu pot sa spun”.

La remarca noastra, privind faptul ca pare a nu exclude o posibila candidatura, liberalul ne-a spus ca “nici nu include, nici nu exclude”: “Depinde… depinde daca se va face o intelegere, sa fie o unitate, ca asa…”.