CORTEZ: PRESEDINTELE PETRACHE N-A MAI VENIT LA BRAILA DE CIRCA 2 LUNI. ACUM, LA PNL BRAILA MAI VIN DOAR SECRETARELE SI EU

Organizatia PNL Braila este de-a dreptul fantomatica, in ultimele luni, atat din punct de vedere al aparitiilor in spatiul public, cat si din punct de vedere al prezentei la sediul partidului. In afara unor luari de pozitie personale, pe retelele de socializare,  ale catorva – foarte putini – liberali braileni si de discutiile din sedintele lunare de CLM si CJ, PNL Braila practic nu s-a mai vazut in spatiul public dupa alegerile parlamentare din luna decembrie 2016.

Unul dintre motive este si faptul ca presedintele interimar al organizatiei Marian Petrache (foto), care este si presedinte al PNL Ilfov, precum si presedinte al CJ Ilfov, nu a mai dat de mai bine de 2 luni prin judetul nostru, fiind ocupat cu alte treburi. Ca atare, dupa alegerile parlamentare, liberalii braileni si-au vazut si ei fiecare de treaba lor, iar organizatia a ramas de izbeliste, mergand in virtutea intertiei. Adica merge, de parca sta…

Nici acum, cand s-a stabilit de la nivel central ca se vor face alegeri interne, nu se stie exact ce se va intampla in perioada urmatoare in PNL Braila, fiindca Petrache inca n-a dat pe-aici, ca sa se ia niste hotarari si sa se stabileasca foarte clar cum se va proceda.

Secretarul general al PNL Braila, Vasile Cortez, a declarat pentru MD Press: “Domnul Petrache nu a mai venit la Braila de la alegerile parlamentare. A tinut legatura cu mine prin telefon, eu am fost imputernicit de dumnealui sa ma ocupa de documente”.

Intrebat daca i se pare in regula aceasta situatie si daca poate functiona coerent organizatia PNL Braila, atat timp cat presedintele ei n-a mai venit  prin judet de peste 2 luni, Cortez ne-a spus: “Daca vine joi, eu am sa-i spun domnului Petrache foarte multe lucruri, pe care treabuie neaparat sa le punem la punct si sa le rezolvam, pentru ca brailenii nu ne gasesc… Trebuie sa ne gaseasca, trebuie sa facem niste conferinte de presa, trebuie sa iesim cu niste actiuni, pentru ca eu cred ca lumea ne vrea in continuare”.

Intrebat daca din punctul sau de vedere, ar fi de preferat ca Petrache sa lase locul de presedinte interimar unui liberal brailean, care sa se poate ocupa cum trebuie de organizarea alegerilor si de activitatea politica, pana cand se va alege noua conducere PNL locala, Cortez ne-a raspuns: “Cum sa nu, cum sa nu! Nu stiu daca-i va spune <<presedinte interimar>>, daca-i va spune <<Comitet interimar>>, dar ne duce si statutul la o asemenea situatie. In momentul in care se convoaca Conventia Nationala, se poate propune un Birou Politic interimar la Braila, pe formatul celui pe care il alegem anul acesta. Deci sunt si statutare chestiile astea, numai sa putem sa ne incadram in ele si sa vrea…

Acum, mai vin la partid cele doua secretare si subsemnatul, ca asta este…

Eu n-am mai vorbit cu domnul Petrache de vreo doua saptamani, ca e ocupat cu ce se intampla acum, dar dumnealui a promis ca va transa problema asta si ca va numi un presedinte si va face un Birou, ca sa avem conducerea organizatiei toata saptamana aici, la Braila, sa avem continuitate in activitate”.