IN 2016, CJAS A DECONTAT SERVICII DE INGRIJIRI LA DOMICILIU PENTRU 306 BRAILENI. NUMARUL CELOR CARE AR AVEA NEVOIE DE ASTFEL DE SERVICII ESTE DE CIRCA 1000

La aceasta data, la nivelul judetului Braila sunt inregistrati 3 furnizori de servicii medicale de ingrijiri la domiciliu care au contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (AJAS):  SC Home Serv SRL, SC Ingrijiri Medicale Personalizate SRL; SC Medonial.

In cursul anului 2016, bugetul CJAS Braila pentru serviciile de ingrijiri la domiciliu a fost de 418.000 lei si au beneficiat de acesti bani un numar de 306 asigurati. Tariful pe caz, pentru o perioada de ingrijire la domiciliu de 30 de zile, variaza intre 1.500 si 1.650 de lei.

Potrivit directorului general al CJAS Braila, dr. Camelia Nedelcu (foto), “exista liste de asteptare pentru acest tip de servicii si de aceea, in propunerile de buget pentru anul 2017 am solicitat o crestere bugetara pe acest domeniu, pentru ca numarul beneficiarilor sa creasca la 900-1000”.

Precizam ca medicii de familie, medicii de specialitate din ambulatoriu si medicii din spitale sunt cei care pot recomanda unele servicii de ingrijiri medicale la domiciliu, pentru pacientii care necesita continuarea tratamentului asistat la domiciliu, pentru anumite afectiuni si pentru perioade stabilite prin legislatia in vigoare.