MANGIUREA: PRETUL APEI POTABILE VA CRESTE IN BRAILA, DUPA MODERNIZAREA SISTEMULUI DE ALIMENTARE CU APA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) nu l-a crezut astazi pe directorul general al Companiei de Utilitati Publice (CUP) “Dunarea”, Silviu Mangiurea, care a spus ca, in opinia sa, “nu sunt perspective” ca pretul platit de populatie pentru apa potabila sa creasca, dupa finalizarea proiectului de modernizare si reabilitare a retelei de apa si canalizare. Mai exact, este vorba despre proiectul “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa canalizare in judetul Braila”, realizat de Compania de utilitati publice “Dunarea” cu finantare si asistenta de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Mangiurea a fost intrebat de un alt consilier, Simona Draghincescu (PND), daca pretul apei o sa continue sa creasca, sau va scadea, dupa modernizarea infrastructurii si i-a raspuns acesteia ca “nu sunt perspective sa creasca”.

Iordache a insistat insa pe acest subiect si l-a chestionat si el pe directorul CUP “Dunarea” daca nu cumva chiar in contractul cu BERD se precizeaza ca ulterior finalizarii investitiei, pretul apei potabile o sa creasca. Mangiurea a confirmat acest lucru, desi cu mai putin de 5 minute inainte, declarase contrariul.

In acest context, Draghincescu i-a cerut lui Mangiurea sa incerce sa scada cheltuielile, in asa fel, incat pretul platit de cetatean pentru apa potabila macar sa ramana constant, daca nu se poate sa fie redus: “Eu nu pot sa cred ca o institutie publica, fie ea chiar si banca, poate impune cresterea in mod obligatoriu a unui pret. Daca pretul de cost este mai mic, atunci noi ne incadram in toate contractele pe care le avem; eu nu pot sa cred ca cineva ne cere sa crestem un pret, impotriva pretului de cost, care este din venituri si cheltuieli!”.