AZI INCEPE LA BRAILA CAMPIONATUL EUROPEAN DE BOX – U 22

Astazi va incepe la Braila Campionatul European de box – U 22, eveniment vor participa 196 de sportivi, din 31 de tari. Sub motto-ul “Boxul se intoarce acasa”, organizatorii braileni au pregatit festivitatea de deschidere din Sala Polivalenta “Danubius” in stilul galelor profesioniste.

Dupa foarte multi ani, Romania prezinta un lot complet de pugilisti la startul unei intreceri de nivel international, la toate cele 10 categorii de greutate. Sperantele delegatiei tarii noastre se leaga de Andrei Aradoaie (81 kg), campion european de tineret in 2014, Marian Pita (69 kg),  detinator al titlului national U22, al celui de seniori, castigator al Centurii de aur, precum si de Robert Jitaru (cat. 56 kg), dublu medaliat cu bronz la Campionatul European pentru tineret. Ultimii doi sunt braileni, dar sunt legitimati la Steaua Bucuresti, in timp ce Aradoaie boxeaza la Dinamo.

La Braila va fi prezent si Franco Falcinelli, presedintele Federatiei Europene de Box, precum si secretarul general Alexandr Egorov.

Pentru a preveni incidentele pe timpul desfasurarii competitiei, s-au luat masuri de siguranta sporite in zona urmand sa actioneze 80 de jandarmi, sprijiniti de politisti locali.

Aceasta va fi a cincea competitie importanta la sporturi olimpice gazduita de Romania, dupa Europenele de handbal feminin din 2000, CC de judo 2004, CE de haltere 2009 si CE de box feminin din 2014.