CARMELIA BALANICA, OI FI TU SEFA ATOP BRAILA, DAR ESTI DINTR-UN ALT FILM! DINTR-UNUL CU BALANEL SI MIAUNEL!

Dupa ce consilierul judetean Nicu Nita (PSD) a fost ales deputat si-a plecat in Parlament, functia de presedinte al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Braila a fost ocupata de consilierul judetean Carmelia Mariana Balanica Dragomir (PSD), care a dat o noua fata ATOP. Am zice o fata mai sensibila, dar e prea putin spus, „fleoscaita”  ar fi un termen mai potrivit, dovada ca dupa ce am lecturat Planul Strategic de Ordine Publica al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Braila pentru anul 2017, ne-am luat cu mainile de cap si ne-am dat doua palme (ca la militie), ca sa ne revenim din moleseala.

Dupa cum lesne puteti deduce, Planul Strategic de Ordine Publica al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica pentru anul 2017 cuprinde masurile pe care si le propun autoritatile locale, pentru a face ca cetatenii sa simta ca traiesc intr-un climat de siguranta. Planul cuprinde principalele obiective ce trebuie indeplinite de unitatile de politie in anul 2017, precum si indicatorii de performanta aferenti si a fost prezentat in plenul CJ Braila, spre aprobare.

Teoretic, numai gandul ca ATOP si Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) au un plan strategic ar trebuie sa ne faca sa ne simtim mai in siguranta. Practic, dupa lecturarea primelor randuri din document, ochii ti se umplu de lacrimi si simti ca tu, ca simplu cetatean, daca ai inima in tine, trebuie sa faci ceva pentru bietii politisti, fiindca oameni sunt si ei!

Concret, Planul Strategic de Ordine Publica al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica pentru anul 2017 incepe prin aceea ca semnatara, presedinta ATOP, plange pe umarul cititorului, povestind despre situatia grea a politistilor braileni, care anul trecut s-au confruntat cu “constrangeri bugetare de ordin logistic, atat pe partea de resurse umane, cat si pe cea de echipamente de specialitate”. Balanica isi continua planul  strategic opinand ca cetatenii ar trebui sa se implice mai mult in eficientizarea activitatii politistilor: “ATOP Braila considera ca un sprijin real in eficientizarea activitatii desfasurate de cadrele de ordine publica il au cetatenii, oamenii obisnuiti, care prin implicare activa, prin sesizari, prin furnizarea unor informatii care sunt utile politistilor, prin manifestarea responsabilitatii civice,  in sensul de a da declaratii atunci cand asista la anumite evenimente, pot facilita solutionarea cu celeritate a multor fapte antisociale. Foarte multa lume se fereste sa fie implicata in solutionarea anchetelor instrumentate de cadrele de politie si sa dea declaratii care sunt utile politistilor. (…) Politia lucreaza pentru comunitate si nu putem astepta ca doar aceasta institutie a statului, singura, sa gaseasca solutii care sa duca la crearea unui climat de siguranta in judetul Braila”.

Dat fiind ca prezentarea situatiei dramatice a politistilor braileni era mai mult decat puteam suporta cu firea noastra simtitoare, am sarit cu lectura direct la capitolul “Masuri”, unde am citit: “1. Politia Romana. Atacurile la adresa politistului sunt atacuri la siguranta statului, profund nocive, cu efecte directe atat in interior, cat si in raport cu alte state”.

Aici ne-am oprit din citit, dat find ca situatia era evident prea grava ca sa ramanem indiferenti:  am dat fuga la sediul IPJ Braila, unde stam de straja in schimburi, zi si noapte, facem scut uman in fata politistilor, fiindca numai gandul ca vreunul dintre ei ar putea fi agresat, ne doare. In interior. Si putin in exterior, pe la extremitati(le tarii).

Carmelia Balanica, oi fi tu sefa la ATOP, dar esti dintr-un alt film! Dintr-unul cu Balanel si Miaunel! Si tocmai cand ne-am oprit din a lacrima de mila politistilor braileni, ne-am adus aminte ca esti si consilierul pe probleme de imagine al primarului Marian Dragomir si ne-a busit iar plasul! Cu sughituri!

A! In caz ca va intrebati, Planul strategic al Carmeliei Balanica a fost aprobat in Consiliul Judetean Braila, asa ca puteti sta linistiti, sunteti in siguranta, ATOP si Politia vegheaza pentru dvs!