S-A GRIPAT MASINA DE VOT PSD-ISTA, CAND A AJUNS IN NAMOLUL DIN LACU SARAT

Liderii PSD Braila s-au umplut de… namol, dupa ce s-au laudat luni la rand (incepand din campanie) ca lucreaza la asocierea care va transforma Lacu Sarat intr-o statiune –  acum numai la misto poti s-o numesti asa -, iar la finele saptamanii trecute, consilierii locali din Chiscani au respins proiectul privind aprobarea constituirii “Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Lacu Sarat”.

Asociatia cu pricina urma sa fie realizata in comun de CJ Braila, Primaria Braila si Primaria Chiscani, iar dupa ce sefii celor 3 institutii (toti PSD-isti) s-au intalnit de mai multe ori si-au discutat ce si cum, au plecat fiecare la casa lor, urmand sa puna in practica ce-au stabilit. Numai ca dupa cum s-a dovedit, Iulian Chiriac, Marian Dragomir si Costica Cojea au vorbit impreuna si s-au inteles separat.

Fiindca vineri, proiectul initiat de primarul comunei Chiscani, Costica Cojea (PSD), a fost respins cu unanimitate de voturi, in sedinta Consiliului Local. Ca sa fie clar, a fost respins si de consilierii PSD (care, oricum, sunt in minoritate).

Ani la rand, liderii PSD l-au criticat pe fostul primar al comunei Chiscani, Ion Craciun, ca e dus cu pluta pe lac si nu se poate intelege nimeni cu el, fiindca da cu noroi sapropelic – si uneori da si cu pumnul plin de sare – in oricine incearca sa-i spuna ca ar fi mai bine sa-i lase si pe altii sa intre in Lacu Sarat, sa nu puna monopol pe acesta. Social-democratii promiteau ca daca o sa vina ei la conducerea Primariei Chiscani, o sa faca marea cu sarea si-o sa dea navala turistii in statiune, ademeniti de Reliana Bogdan, care ar fi purtat o minijupa ce le taia respiratia celor veniti la tratament si-i facea sa-si rupa hainele de pe ei si sa se arunce in apa, ca sa se racoreasca. Potrivit stategiei de promovare a turismului intocmite de firma “Rocreativ”, dupa traditionala baie cu sare, care le intarea turistilor moralul si toate extremitatile, acestia erau imbiati sa revina pe mal, de unde puteau cumpara, la standul cu umbreluta al “Rocreativ”, magneti de frigider si cani cu poza Relianei Bogdan, in diferite pozitii de la sedintele CJ Braila – pozitia administrator 1, pozitia administrator in prelungiri, pozitia administrator fara contract de mandat, pozitia administrator cu contract de mandat, pozitia administrator fara slujba.

Dupa ce PSD-istii au  stabilit, deci, planul si dupa ce au batut totul in cuie, vin alesii chiscaneni si dau cu bata-n balta, stropindu-i de sus pana jos pe cei care pana mai ieri se laudau ca o sa faca si o sa dreaga… Na, ca ti-am dres-o!

Gurile rele spun ca sunt unii la Chiscani care nu vor sa se lase dusi cu zaharelul de catre politicienii de la Braila, despre care au auzit ca vor sa ia caimacul potentialei afaceri Lacu Sarat. Ca au ajuns la concluzia ca decat sa-i lase pe unii din oras sa se imbogateasca pe seama dezvoltarii statiunii, mai bine sa nu se mai faca nimic. Ca daca nu curge si spre ei izvorul bunastarii, mai bine ii pun stavila si-l opresc de tot, decat sa curga numai spre oras… Asa ca dupa cum se aude, urmeaza negocieri intre partide, pentru a se ajunge la o intelegere reciproc avantajoasa. In interesul comunitatilor, evident.