26 APRILIE, INTRE ORELE 10:00-12:00 – EXERCITIU ISU: EXPLOZIE SI INCENDIU LA ELECTROCENTRALE CHISCANI

Miercuri, 26 aprilie, in intervalul orar 10:00 – 12:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” Braila va desfasura un exercitiu la ELECTROCENTRALE CHISCANI, unde se va simula interventia in cazul unui accident major, cu o explozie urmata de un incendiu. In acest context, se va verifica atat coordonarea fortelor de interventie, precum si functionarea echipamentelor sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila al localitatii Chiscani si al operatorului economic unde se desfasoara exercitiul.

Scenariul este urmatorul: in timpul executarii unor lucrari de curatire a unui rezervor in care a fost depozitata pacura, a avut loc o explozie urmata de incendiu. Explozia produsa a avut ca efect avarierea rezervorului si incendierea acestuia, precum si avarierea rezervorului alaturat, existand pericolul de extindere a incendiului la acesta din urma. Din cauza norului de fum dens care se degaja, exista riscul intoxicarii personalului societatii si a populatiei din afara unitatii, aflata pe directia de deplasare a norului. Avand in vedere amploarea evenimentului si a conditiilor meteorologice (viteza vantului este de 3 m/s din SE, temperatura 25 0 C, izotermie) se impune punerea in aplicare a Planului de Urgenta Interna, a prevederilor Planului de Urgenta Externa si introducerea semnalului ALARMA LA DEZASTRE.

Structurile implicate in derularea activitatilor pe timpul exercitiului sunt:  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila, Inspectoratul de Politie Judetean, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Serviciul de Ambulanta Judetean, Agentia pentru Protectia Mediului, Comisariatul Judetean Braila al Garzii Nationale de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Munca, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Chiscani si personal de pe locul de munca.