A APARUT PE SEAP ANUNTUL DE LICITATIE PENTRU CONSTRUCTIA PODULUI PESTE DUNARE, INTRE BRAILA SI TULCEA

Anuntul de licitatie pentru constructia podului peste Dunare, intre  Braila si Tulcea, a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Este vorba despre o investitie de 1,4 miliarde de lei fara TVA, care cuprinde atat proiectarea, cat si executia. Dupa cum a anuntat prim-ministrul Sorin Grindeanu, obiectivul va fi construit din fonduri europene.

Podul suspendat peste Dunare va avea o lungime de circa doi kilometri (1974,30 metri), din care 1.120 metri reprezinta deschiderea centrala. La acesta se vor adauga doua deschideri laterale, de 489 de metri, pe malul dinspre Braila si 364 de metri, pe malul dinspre Tulcea. Podul va avea o inaltime de cel putin 38 de metri peste cota de inundatie al Dunarii si o latime de 31,70 metri. Calea de pod va avea patru benzi de circulatie, de cate 3,50 m latime fiecare, 4 benzi de incadrare, doua acostamente de 1,50 m latime si o zona mediana, cu latimea de 3,00 m. La acestea se adauga, de o parte si de alta, 2 benzi aditionale pentru trafic pietonal, biciclete si intretinere, trotuarele avand cate 2,80 m fiecare.

Podul va fi pozitionat intre kilometrul 4+596 si 6+570 pe drumul principal Braila-Jijila, respectiv la kilometrul 165+800 pe fluviul Dunarea (kilometraj pe Dunare, masurat de la Sulina).

Lungimea totala a proiectului va fi de 23,413 kilometri, fiindca acesta va cuprinde si drumul principal Braila-Jijila, cu o lungime de 19 km (cu doua benzi pe sens), precum si drumul de legatura cu DN22 Smardan-Macin, in lungime de 4,328 km (o banda pe sens). Valoarea totala a acestei investitiei va depasi 2 miliarde de lei, fara TVA.