BOSNEAG: POATE SA APARA O NOUA TAXA DDD, TINAND CONT CA UNELE ASOCIATII DE PROPRIETARI N-AU FACUT DEZINSECTIE NICIODATA

Consilierul municipal Sorin Bosneag (PSD) admite ca legislatia in vigoare pe tema serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare (DDD) are “unele carente”, insa social-democratul este de parere ca unde-i lege, nu-i tocmeala, asa incat CLM Braila nu poate decat sa respecte reglementarile respective. Bosneag a facut acest comentariu in contextul in care astazi, consilierilor li s-a propus spre aprobare regulamentul in baza caruia se vor desfasura activitatile DDD pe raza municipiului, precum si un amendament prin care se acorda Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) exclusivitatea in acest domeniu, fiind admise foarte putine exceptii.

“Singurul lucru pe care noi putem sa-l facem la ora actuala este sa votam aceasta hotarare cu regulamentul respectiv, urmand ca in perioada urmatoare sa vedem modul in care se poate aplica, cum se va aplica si sa intreprindem masurile pe care le vom putea lua, fiecare, separat, dar si noi, in CLM, deci constituirea unei comisii care sa verifice periodic activitatea, in ce fel se desfasoara.

In ceea ce priveste impunerea unei noi taxe, poate aparea treaba asta, tinand cont ca unele asociatii de proprietari nu au facut dezinsectia niciodata. Eu stau de vreo 30 de ani in acelasi bloc si n-am vazut niciodata sa se faca o dezinsectie. Da, pentru sobolani s-a mai adus cate ceva, pe alte cai decat alea legale, dar nu s-a facut nicio dezinsectie. Ce facem noi, locatarii, este cu totul altceva.

Eu zic ca trebuie sa votam si dupa aceea vom vedea daca intr-adevar se va putea sau nu se va putea lucra pe baza acestei hotarari”,a comentat Sorin Bosneag.