CAPRARIU: CAND SE VA STABILI NOUA TAXA DDD, SA FIE DIFERENTIATA – UNA PENTRU BLOCURILE INGRIJITE SI ALTA, PENTRU CELE NEINGRIJITE

Consilierul municipal Lucian Caprariu (independent) si-a exprimat dubiile astazi, in sedinta CLM Braila, cu privire la oportunitatea acordarii dreptului de  exclusivitate pentru activitatile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL).

Capariu a fost de parere ca asociatiile de proprietari ar fi trebuit exceptate de la obligativitatea de a apela la SUPAGL, pentru ca acestea sa poata realiza activitatile amintite cu operatorul care este cel mai ieftin. In contextul in care, totusi, asociatiile nu au fost exceptate de la decizia aprobata astazi in CLM, prin care se acorda monopol SUPAGL, Capariu a cerut ca macar taxa care va fi stabilita pentru dezinsectie, dezinfectie si deratizare (DDD) sa fie diferita, in functie de situatia de la fata locului:  “Va rog sa aveti in vedere, cand se va stabili o noua taxa sau noul tarif pentru DDD, sa fie diferentiat, adica sunt blocuri care au spatiile comune ingrijite si nu sunt generatoare de probleme, iar altele, care nu sunt ingrijite. Sa nu egalizati aceasta taxa si sa-i pedepsim pe unii.

Totusi, chiar nu putem si pentru blocuri sa facem o exceptie? Adica daca am da libertate si pentru asociatiile de proprietari, ne-ar sactiona cineva? Asta-i intrebarea”.

Raspunsul a fost ca alesii municipali nu au “dat libertate” asociatiilor de proprietari.