CRACIUN: PSD A PUS LA CALE RESPINGEREA ASOCIERII CHISCANIULUI CU CJ SI MUNICIPALITATEA. DAR SI PNL E IMPLICAT

Fostul primar al Chiscaniului, Ion Craciun (UNPR), este foarte nemultumit de faptul ca ieri, pentru a  doua oara, intr-o sedinta a Consiliului Local Comunal, s-a respins proiectul de hotarare ce viza crearea unei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara intre CJ, Primaria municipiului si localitatea amintita, pentru dezvoltarea statiunii Lacu Sarat.

Craciun a declarat pentru MD Press ca la prima sedinta de Consiliu Local, care a avut loc luna trecuta, consilierii PSD si primarul PSD al comunei i-au cerut ca in calitate de consilier comunal, sa voteze contra, fiindca asocierea n-ar fi in interesul localitatii. El spune ca nu e prima oara cand PSD-ul se impotriveste acestei idei, motiv pentru care consilierul UNPR banuieste ca si rezultatul celui de-al doilea vot, cel de ieri, are de-a face cu niste manevre de culise ale social-democratilor. Craciun ne-a mai informat ca personal, la sedinta de ieri era hotarat sa voteze pentru, indiferent ce-i spun altii, pentru ca este convins ca asocierea este benefica pentru dezvoltarea statiunii Lacu Sarat: “Eu am spus inca din 2013 ca pentru dezvoltarea statiunii Lacu Sarat trebuie sa fie o asociere intre Primaria municipiului Braila, Primaria Chiscani si Consiliul Judetean. Eu la vremea respectiva imi vedeam lungul nasului, ca primar, pentru ca stiam ca Chiscaniul nu are bani sa dezvolte statiunea Lacu Sarat, deci trebuie accesate fonduri europene. De aceea am zis ca e nevoie de un parteneriat ca sa dezvoltam statiunea, fiidca aceasta nu e a comunei Chiscani, nici a Brailei, este a Romaniei.

Cat am fost primar, am obtinut de la consilierii PSD – care nu voiau sa voteze nimic, dar am reusit sa adoptam o hotarare pe 30.08. 2013 si alta, pe 30.04.2015, privind asocierea cu municipiului Braila si CJ. Ca nu s-a facut asocierea, asta e altceva. Ca s-au opus rautatile de la Consiliul Judetean – si stiti si dvs cine este rautatea de la CJ – si cu sforarul judetului Braila, care nu este la CJ, asta e altceva…

Acum, anul asta, noi la Chiscani am avut o nou discutie in CL luna trecuta si nu s-a votat asocierea cu CJ si Primaria Braila. Am fost foarte surprins ca au venit la mine de la PSD, consilierii PSD si primarul PSD, care au spus sa nu votam pentru, mi-au spus <<Domnule doctor, sa nu treaca proiectul asta!>>.

Ieri au venit la sedinta de Consiliu cei de la PSD de la Braila, au venit presedintele CJ, vicepresedintele CJ, viceprimarii Brailei, domnul Botea, iar consilierii locali iar nu au votat pentru. Eu am zis clar, de data asta votez pentru, indiferent ce o fi, chiar daca votez singur! Au votat doar 6 pentru, PSD-ul si cu mine, restul sunt ai PNL, ai PMP si n-au votat. Sunt foarte surprins ca nu vor sa faca asocierea. Sa fie o intelegere a PSD… Nu stiu, nu-i inteleg! Imi pare rau pentru ce s-a intamplat, ca s-a respins proiectul, eu nu vreau sa se spuna ca din cauza noastra, a chiscanenilor, nu se dezvolta statiunea”.

Chiar daca liderii PSD locali au declarat sus si tare ca sunt pentru asociere si daca alesii locali PSD au votat pentru, fostul primar suspecteaza ca votul a iesit cum a iesit pentru ca social-democratii si-au dorit asta si au facut manevre cu aliatii lor politici: “Problema cred ca este la PSD. Eu ii gasesc vinovati pe toti astia de la PSD, si in special pe cei de la Chiscani,  care au facut o groaza de matrapazlacuri, impreuna cu potentatii zilei. E ceva la PSD… Nu am nimic cu ei, dar e ceva, ce s-a intamplat e ”intelegerea” facuta de ei!

Dar e si PNL-ul implicat, sa nu cumva sa credeti ca sunt  singuri; sunt cu totii”.