DANAILA: PSD A CERUT ALIATILOR POLITICI DIN CHISCANI SA VOTEZE IMPOTRIVA ASOCIERII CU CJ SI CLM BRAILA, SAU SA SE ABTINA

Presedinte PNL Braila, Alexandru Danaila, a declarat astazi ca are informatii clare potrivit carora PSD ar fi orchestrat respingerea in Consiliul Local Chiscani a proiectului privind asocierea cu CJ si Municipalitatea, in vederea dezvoltarii statiunii Lacu Sarat. Danaila a precizat ca alesii PSD au fost obligati de sefii lor de la judet sa voteze pentru, asa ca au cerut aliatilor lor politici din Chiscani sa voteze impotriva, sa se abtina sau sa lipseasca de la sedinta, astfel incat sa nu se stranga numarul de voturi necesar pentru a se aproba proiectul de hotarare respectiv.

Liderul PNL Braila este nemultumit de faptul ca social-democratii incearca acum sa dea vina pe PNL pentru faptul ca proiectul nu a fost aprobat, desi liberalii au fost numai 3 consilieri, iar restul de 10 consilieri prezenti la sedinta erau ai PSD si ai aliatii lor politici: “PNL sustine aceasta asociere, am votat in CLM pentru asociere, am votat in CJ pentru asociere, iar la Chiscani, PSD detine majoritatea. In Consiliul Local Chiscani sunt 7 partide politice reprezentate, dintre care PNL este singurul in opozitie. Ei, la PSD, mimeaza acolo prin modul in care ar vrea sa arunce in spatele PNL-ului toata responsabilitatea pentru respingerea proiectului.

PNL sprijina aceasta asociere, dar nu se poate sa se treaca peste opinia noastra, a PNL, cu buldozerul. Domnul presedinte Chiriac a fost la acea sedinta de Consiliu Local, au fost ceva amenintari acolo, domnul Gorgan (Costica Gorgan, consilier comunal PNL – n.r.) a propus 2 amendamente, n-au trecut si acesta este motivul pentru care in final, PNL nu a votat pentru.

Repet, PSD, consilierii PSD de acolo, la presiunea centrului, au votat pentru, dar i-au anuntat pe toti ceilalti parteneri ai lor din alianta sa nu voteze, sa lipseasca sau sa se abtina. Din totalul de 15 consilieri, PNL a fost prezent doar cu 3, pentru ca cel de-al 4-lea consilier al nostru a decedat. Toti ceilalti consilieri voteaza cu PSD. In sala au fost prezenti 13 consilieri la acea sedinta, in afara de acel consilier al nostru, a mai lipsit un consilier ALDE. Cei de la PSD nu sunt de acord si nu sustin acest proiect si lucrul acesta s-a vazut in votul dat”.

Intrebat daca atunci cand afirma ca alesii PSD din Chiscani au cerut aliatilor politici sa nu voteze pentru asociere, sa se abtina sau sa lipseasca, are informatia din sursa sigura, sau este doar o parere personala, presedintele PNL Braila ne-a raspuns: “Stiu din discutiile cu cei care sunt aproape de zona politica din Chiscani. M-am interesat si eu sa vad care este situatia acolo, de ce s-a ajuns la acest moment jenat”.