GORGAN: PRESEDINTELE CJ BRAILA, IULIAN CHIRIAC, NE-A AMENINTAT, LA CEA MAI RECENTA SEDINTA A CL CHISCANI

Consilierul comunal Costica Gorgan (PNL) il acuza pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), ca la cea mai recenta sedinta a CL Chiscani i-a amenintat pe reprezentantii localitatii amintite. Mai exact, Gorgan a declarat astazi  ca Iulian Chiriac a spus in timpul sedintei CL Chiscani ca daca ar fi vrut sa ia comunei statiunea Lacu Sarat si Carrefour, ar fi obtinut o hotarare de Guvern in acest sens si rezolva problema. In acest, fel, seful judetului ar fi incercat sa-i convinga pe consilierii comunali sa voteze in favoarea asocierii cu CJ si Municipalitatea, in vederea dezvoltarii statiunii Lacu Sarat. Dupa cum s-a vazut, „amenintarea” n-a functionat, dovada ca proiectul de hotarare privind asocierea a fost respins.

“Referitor la aceasta amenintare care a venit din partea domnului presedinte, s-a referit la urmatorul aspect:<<Daca voiam sa va luam statiunea, promovam o hotarare de Guvern si va luam si statiunea, si Carrefour-ul>>. A spus-o in cadrul sedintei Consiliului Local. Deci lasa de gandit ca interesul dansilor nu e numai pentru statiune, ci si pentru alte obiective generatoare de taxe si impozite…”, a spus Gorgan.

Consilierul local liberal a explicat si care au fost amendamentele sale, la proiectul de hotarare privind asocierea cu CJ si Municipalitatea: “Am solicitat in cadrul sedintei sa se precizeze clar in statutul Asociatiei ca taxele si impozitele ce provin de la statiunea Lacu Sarat sunt incasate de catre comuna Chiscani. Deci sa fie prevazut scris, nu verbal.

Am mai solicitat si un aspect, aratand faptul ca Primaria Chiscani vine atat cu aportul in bani pentru constituirea Asociatiei, dar va veni si cu bunuri si am intrebat: ceilalti, in speta, municipiul Braila, cu ce alte bunuri participa in cadrul asocierii? Au fost mai multe intrebari, la care domnul presedinte nu mi-a dat niciun raspuns concret”.

Liberalul a mai precizat ca unii chiscaneni au dubii legate de succesul acestei noi asocieri, dat fiind ca a mai fost aprobata in urma cu circa 4 ani o astfel de asociere a comunei cu CJ si CLM Braila, dar aceea a ramas numai pe hartie.

In plus, spune Gorgan, localnicii din Chiscani sunt nemultumiti ca nu s-a rezolvat de luni de zile problema sensurilor giratorii din zona Varsatura – Lacu Sarat, desi conducerea CJ a promis ca acestea se vor construi foarte repede si ca atare, satenii nu stiu ce incredere pot avea in promisiunile celor din Braila si la declaratiile lor de bune intentii, in privinta dezvoltarii statiunii amintite.

Declaratia lui Costica Gorgan privind toate aspectele care ii deranjeaza pe liberali, dar si pe unii chiscaneni, in legatura cu asocierea amintita, aici: