LICEENII BRAILENI VOR CIRCULA GRATUIT PE MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN DIN MUNICIPIU

Consiliului Local Municipal Braila a aprobat astazi acordarea de facilitati pentru transportul public in comun cu autobuzul sau tramvaiul, pentru elevii din invatamantul liceal, clasele IX-XII si profesional, clasele IX-XI, curs de zi. Acestia vor primi legitimatii de calatorie gratuite pentru autobuz sau tramvai, care vor fi valabile pe toate liniile de autobuz, respectiv de tramvai.

Conditiile pentru a beneficia de aceste facilitati sunt urmatoarele: * elevii sa aiba domiciliul sau resedinta pe raza municipiului Braila; * sa urmeze cursurile de zi ale invatamantului liceal, clasele IX-XII si profesional, clasele IX-XI, curs de zi, sau sa urmeze cursurile unei unitati de invatamant acreditata/autorizata conform legii pe raza municipiului Braila; * sa nu aiba mai mult de 3 absente nemotivate in luna anterioara celei pentru care se acorda facilitatea.

Distribuirea legitimatiilor se realizeaza de catre unitatile de invatamant, in baza indeplinirii de catre elevi a cerintelor regulamentului intern al liceului respectiv. Decontarea legitimatiilor gratuite de transport se efectueaza din bugetul alocat unitatii de invatamant, in baza facturilor lunare intocmite de SC Braicar SA.

Legitimatia confera dreptul de a calatori cu titlu gratuit in perioada anului scolar, pentru toate zilele in care se desfasoara cursuri.

„Anul trecut am introdus pentru prima data abonamentele studentilor ca si gratuitate, iar acum vreau sa transformam, prin decizia Consiliului Local, abonamentele pentru elevi subventionate in proportie de 50% pe perioada anului scolar, in abonamente subventionate in proportie de 100%. Consideram ca este un proiect care va aduce un plus de valoare atat pentru elevi, cat si pentru familiile lor si are ca scop principal incurajarea participarii la cursuri”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Hotararea CLM aprobata astazi va intra in vigoare imediat ce va primi avizul de legalitate de la Prefectura – adica in luna mai sau cel tarziu in luna iunie.