LUNGU: DORIM SA SE FACA PODUL PESTE DUNARE, DESI NU STIU CE-AR CASTIGA BRAILA, DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC, DE PE URMA ACESTUIA

Vicepresedintele PNL Braila, Danut Lungu, nu crede in declaratiile premierului Sorin Grindeanu in legatura cu demararea constructiei podului peste Dunare intre Braila si Tulcea, dupa ce din ’90 incoace, s-au tot facut astfel de promisiuni care s-au dovedit a fi doar vorbe in vant.

Lungu a declarat astazi ca isi doreste sa se faca podul respectiv, dar daca este sa fie sincer, nu vede ce mari beneficii va aduce acesta, in ceea ce priveste dezvoltarea economica a Brailei: “Bineinteles, ne dorim, chiar daca nu stim din punct de vedere economic ce-am castiga noi, ca si judet, ca si oras, de pe urma acestui pod, pentru ca de fapt, nu e altceva decat un tranzit, noi nu avem nimic.

Si va spun si din ce punct de vedere: l-am auzit pe domnul prim-ministru spunand ca se vor investi 500 de milioane de euro, cam asa ceva, investitia finala la constructia acestui pod. Am stat si m-am gandit: din punct de vedere economic ce ar insemna 500 de milioane intr-un pod – pod care nu face altceva decat tranziteaza judetul Braila – sau ce s-ar intampla daca am avea 500 de milioane si am construi un aeroport intre Braila si Galati, sau am construi acest spital regional de care ne-au povestit in toata campania asta.

Eu asta mi-as fi dorit sa aud de la domnul prim-ministru: ceva strict legat de dezvoltarea judetului Braila. Pentru ca eu nu cred, sincer va spun, nu cred ca acest nod de cale rutiera, ca sa-i spun asa, va aduce un mare beneficiu Brailei – chit ca eu, ca si ceilalti colegi, sunt de acord cu acest pod, ne dorim acest pod, poate va aduce alti investitori in zona noastra acest pod. Avem nevoie de investitori, dar am fost un pic dezamagit”.