POPA: E INCORECT SA-I CEREM CETATEANULUI, MASCAT, O NOUA TAXA, PENTRU SERVICIUL DE DEZINSECTIE, DEZINFECTIE SI DERATIZARE

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL)  apreciaza ca decizia CLM de a acorda Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala exclusivitate pe raza orasului Braila, in privinta activitatilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare (DDD), este o modalitate incorecta de a impune cetatenilor, firmelor si asociatiilor de proprietari sa apeleze la SUPAGL, indiferent daca exista oferte mai ieftine pe piata. Popa a declarat astazi in plenul CLM ca de fapt, acest monopol de care va beneficia de acum inainte SUPAGL poate fi asimilat cu o noua taxa impusa brailenilor, separat de taxa de salubritate.

Liberalul a mai intrebat astazi ce a concluzionat Curtea de Conturi in urma controlului facut la SUPAGL si daca serviciul amintit a fost amendat in legatura cu contractele incheiate pe partea de salubritate: “As avea si eu doua intrebari: Curtea de Conturi, cand a venit la SUPAGL, ce a spus despre problema contractului de asociere pentru salubritate si daca Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) a amendat SUPAGL, in  aceasta privinta.

In legatura cu aceasta problema a asociatiilor de proprietari, eu cred ca chiar daca nu vom putea noi sa rezolvam acum aceasta problema legislativa, va trebui ca onorata putere legislativa actuala sa revina asupra acestei imixtiuni in reglementarile de piata. Este, totusi, incorect sa-i cerem cetateanului, mascat, o noua taxa, pentru acest serviciu. El poate sa aleaga, prin asociatia de proprietari, daca foloseste un serviciu mai eficient si mai ieftin decat cel impus de CLM. De aceea cred ca trebuie sa fim foarte atenti in viitor asupra acestui aspect”.