VARGA: EU NU POT SA SPUN ACUM SA SE INLATURE SEPARATOARELE, DAR SA SE FACA SENSURI GIRATORII!

Deputatul Vasile Varga (PNL) declara ca in ciuda faptului ca a fost o idee foarte proasta montarea separatoarelor de sens in zona Varsatura – Lacu Sarat – Trei Movile si a faptul ca acestea au fost amplasate pe sosea fara autorizatie, la aceasta data, nu se mai poate cere Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) sa le ridice de acolo si sa se revina la vechea situatie. Varga sustine insa ca este absolut necesar sa se amenajeze urgent sensurile giratorii stabilite de autoritatile locale, impreuna cu CNADNR si Politie, astfel incat localnicii din Varsatura sa nu mai fie obligati sa parcurga cativa kilometri in fiecare zi, ca sa poata ajunge in locuri care sunt la cateva sute de metri de locuinta lor. Lideralul a comentat ca nu de putine ori, satenii prefera sa sara peste parapetii din beton, ca sa ajunga peste drum, unde au treaba.

Informat ca seful sectiei Braila a CNADNR a declarat presei ca de fapt, separatoarele respective au fost montate la propunerea Politiei, si nu din initiativa Companiei, deputatul liberal a comentat ca Politia nu poate cere asa ceva, ci cel mult poate propune amenajarea unor sensuri giratorii: “Politia nu poate sa spuna: <<Faceti separatoare!>>. Poate sa spuna sa faca sensuri giratorii, da, dar nicidecum sa faca separatoare!

N-ati vazut cum e zapada acolo, ca doua masini nu mai pot sa circule una langa alta? Trec numai doua autoturisme mici; langa un TIR nu mai poti sa circuli cu masina! Iar iarna cum este zapada langa separatoare?

Daca au facut aceste investitii, eu nu pot sa spun acum sa le inlature pe toate, dar sa faca sensuri giratorii, sa se poata circula frumos, sa se evite si accidentele!”.