VARGA: MINTEA UNUI NEBUN A GANDIT MONTAREA SEPARATOARELOR IN VARSATURA! DIN CAUZA LOR, SATENII PIERD 800 LEI ANUAL

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga acuza ca autoritatile locale si Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) au inchis ochii in privinta faptului ca CNADNR a montat ilegal separatoarele de sens in satul Varsatura, pana in zona Trei Movile. Mai mult, Varga reclama faptul ca dincolo de montarea acestor separatoare fara autorizatie, cei in drept nu catadicsesc nici macar sa realizeze si sensurile giratorii aferente, care macar ar mai fluidiza traficul in zona.

Liberalul spune ca ISC se grabeste sa aplice amenzi de sute de milioane de lei vechi unor cetateni care si-au ridicat o constructie fara autorizatie, dar nu da dovada de aceeasi intransigenta cand e vorba de ditamai separatoarele amplasate pe  kilometri intregi, desi se stie ca CNADNR nu a avut autorizatie de constructie pentru aceasta lucrare: “S-a construit in mod ilegal. Cineva trebuie sa raspunda! Nu au avut nicio autorizatie de constructie. Desi am sesizat, au continuat, nu aveau autorizatie de constructie, au  gasit un alt subterfugiu. Chiar presedintele Consiliului Judetean, la interpelarile presei, a spus ca nu este corect cum au procedat, dar niciun fel de masuri nu s-au luat de la 18 octombrie 2016 si pana acum”.

Varga a mai spus ca potrivit semnalelor pe care le are, separatoarele respective au devenit un adevarat cosmar pentru satenii din Varsatura, care sunt obligati sa ocoleasca in fiecare zi cativa kilometri, ca sa ajunga la o destinatie care este situata la cateva sute de metri de locuinta lor. Iar “distractia” asta ii costa pe localnici milioane de lei vechi, anual, spune liberalul: “Un calcul estimativ facut de cativa locuitori care-si duc copiii dimineata la scoala, la panz iau copiii de la scoala: cheltuielile care sunt calculate pentru combustibil sunt pentru fiecare familie in jur de 8-9 milioane lei anual. Asta este pierderea pe care o are fiecare.

Accidentele de circulatie s-au inmultit, pentru ca un sofer dintr-un autoturism micut nu poate sa vada, cu acele bariere care au un metru si ceva; de asta sunt accidentele acolo.

Mintea unui nebun, care nu a avut pe ce cheltui banii… A cui erau separatoarele alea, de ce a trebuit sa le aduca la Braila… Nimeni nu a luat nicio masura, pentru ca nu au avut acte ca sa construiasca! Daca un cetatean construieste o casa, cei de la Inspectia in Constructii, daca nu are autorizatie, vin cu zeci sau sute de milioane amenda; dincoace, cel care este la ISC nu a facut niciun proces verbal, nimic!”.