BOTEA: DACA DIRECTORUL DANIELESCU RAMANE IN FUNCTIE ILEGAL, TOATE ACTELE SEMNATE DE EL SUNT PUSE SUB SEMNUL INTREBARII, DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, sustine ca solicitarea lui de a fi suspendat din functie directorul Colegiului National „Nicolae Balcescu”, prof. Iulian Danielescu, tine de dorinta sa de a se respecta legea, nu de anumite neintelegeri pe care le-a avut in trecut cu acesta. Viorel Botea, care este el insusi profesor la “Balcescu”, a declarat astazi ca daca Danielescu ramane in functie in mod ilegal, orice contract sau act semnat de acesta poate fi contestat, ca fiind ilegal, ceea ce ar putea produce mari probleme Colegiului amintit, profesorilor si elevilor: “Daca din punct de vedere juridic si din punct de vedere legal se va da un raspuns privind faptul ca eu am dreptate, conteaza ca persoana se numeste Danielescu? Nu. Cel care a facut numirea, in speta inspectorul scolar general, cam trebuie sa plece, pentru ca ne putem trezi intr-un alt moment, in care se dau alte acte, pe care ulterior instanta sau legea le dovedeste nule. Dar acele acte produc efecte si din nefericire pentru noi, lucrurile astea se vad la tot pasul.

Si mai spun un lucru: In Colegiul <<Balcescu>> sunt extrem de multi profesori de o valoare profesionalasi morala deosebite. Ce se va intampla daca dumnealui, Doamne fereste, va fi condamnat? Ce se intampla cu imaginea Colegiului<< Balcescu>>? Adica eu cred ca nu mai vrem sa mai vedem spectacolul <<Duba DNA la Inspectoratul Scolar>> „.

Amintim ca presedintele PMP a cerut astazi public conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Braila si primarului municipiului suspendarea din functie a directorului Colegiului “Nicolae Balcescu”, respectiv suspendarea contractului administrativ financiar semnat cu acesta, pe motiv ca Danielescu este trimis in judecata.

Declaratia integrala a lui Viorel Botea pe aceasta tema, aici: