BOTEA, DESPRE IULIAN DANIELESCU: UN MANAGER CARE A FOST LUAT CU DUBA DE DNA NU POATE FI UN MANAGER BUN

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, considera ca situatia juridica a directorului Colegiului National “Nicolae Balcescu”, lulian Danielescu – ce este trimis in judecata pentru acte de coruptie – face ca acesta sa nu poata fi un manager bun, indiferent ce alte calitati ar avea ca profesor.

Mai exact, profesorul Botea a declarat astazi ca nimeni nu contesta calitatile de dascal ale lui Danielescu, fiindca acestea sunt certe, dovada si rezultatele deosebite obtinute de elevii sai la concursurile nationale. Liderul PMP este insa de parere ca “un manager care a fost luat cu duba de DNA nu poate sa fie un manager bun. Este primul, singurul si unicul inspector general din istoria Inspectoratului Scolar Judetean Braila care a reusit performanta manageriala sa aduca DNA-ul in Inspectorat”.

Pe de alta parte, Botea – care a condus intr-o perioada ISJ Braila, ca inspector scolar general si care acum preda chiar la colegiul amintit – spune ca daca “Balcescu” a coborat in ultimii ani, in topul celor mai bune licee locale, este si rezultatul unui management slab: “Colegiul <<Balcescu>> in 2012 era pe locul I si acum 1 an se zbatea intre locurile 2 si 3. Sunt mai multe cauze pentru asta, dar prima cauza este managementul, pentru ca managementul este facut partinic, sunt ascunse si sunt neglijate lucruri care nu sunt asa cum trebuie sau nu se desfasoara asa cum trebuie in scoala si fiind acest lucru, calitatea materialul uman a inceput sa scada an de an”.

Amintim ca presedintele PMP a cerut astazi public conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Braila si primarului municipiului suspendarea din functie a directorului Colegiului “Nicolae Balcescu”, respectiv suspendarea contractului administrativ financiar semnat cu acesta, pe motiv ca Danielescu este trimis in judecata.

Declaratia integrala a lui Viorel Botea pe aceasta tema, aici: