BOTEA: IUGULESCU TREBUIA SA PLECE DE LA CONDUCEREA SPITALULUI JUDETEAN DE MULT, PENTRU CA SISTEMUL L-A INVINS. REFORMULEZ: EL FACEA PARTE DIN SISTEM

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, spera ca noua conducere a Spitalului Judetean, in frunte cu managerul Delia Rasnoveanu, sa faca ordine la unitatea amintita, dupa ani de zile in care fostul manager, Mihail Iugulescu, nu a reusit acest lucru. Botea considera ca un conducator de institutie care spune – asa cum a facut-o Mihail Iugulescu (foto) in numeroase randuri – ca “nu poate face ordine in curtea lui“ nu e manager adevarat.

Liderul PMP a declarat astazi ca, spre exemplu, daca medicii refuza sa vina de pe sectie, pentru a consulta pacinenti la UPU, atunci cand sunt solicitati, managerul ar trebui “sa faca o procedura” si sa-i sanctioneze pe doctorii respectivi: “Orice activitate are in spatele ei o procedura. Deci iei o anumita decizie in legatura cu un anumit subiect, dar trebuie sa ai o procedura. Procedura, jurist, juristul spune <<aici e legal, aici nu e legal, aici e conform legii>>, se schimba totul conform legii, ai chemat toti sefii de sectie si i-ai anuntat”.

Informat ca potrivit lui Iugulescu, juristul spitalului ii invata pe angajati cum sa dea in judecata institutia la care lucrau, iar fostul manager spunea ca nu are ce sa-ai faca nici acestuia, Botea a comentat ca trebuia sa fie angajat un alt jurist.

Intrebat ce nota i-ar da fostului  manager Iugulescu pentru activitatea desfasurata in fruntea Spitalului Judetean in ultimii 7 ani, presedintele PMP local a oftat din greu: “O sa fiu transant: trebuia de mult sa plece. Si cu asta cred ca am spus absolut tot. Pentru ca sistemul l-a invins”.

La protestele vehemente ale ziaristilor, care l-au atentionat ca Iugulescu a fost instalat si sustinut in functie de “sistem” si ca statea la masa cu “sistemul” la restaurantul “Continental”, Viorel Botea s-a corectat: “Sa reformulez: nu neaparat ca l-a invins sistemul,  pentru ca si dumnealui tot din sistem venea. Dar daca esti manager, pui sistemul sa lucreze in slujba oamenilor”.