24 IUNIE, BIBLIOTECA “PANAIT ISTRATI” – “TURUL TARII IN POVESTI MUZICALE SI II INCANTATOARE”

Sambata, 24 iunie, la ora 11:30, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila vor avea loc doua evenimente care sarbatoresc Sanzienele si Ziua Universala a IEI si care promoveaza traditiile și valorile romanești. Mai exact, este vorba despre Atelierul de carte “Turul tarii in povesti muzicale si ii incantatoare” (o expozitie de costume populare, povesti si muzica enesciana) si Atelierul-sezatoare “Povestile IEI”.
“Cum e la scoala de muzica a iezilor talentati? Care e cifrul secret al celor doua dulapuri cu note muzicale? Cum e cantarul cu note muzicale al iedului Gheorghita?” – copiii sunt invitati sa descopere raspunsurile la aceste intrebari, pornind intr-o calatorie pe urmele lui George Enescu. Gazde  le vor fi scriitoarea Cristina Andone, iedul Gheorghita, printesa Maruca si bineinteles, maestrul Enescu.
Evenimentul face parte din turneul de promovare a cartii “Enescu si hora razelor de soare”, desfasurat in perioada 30 mai – 24 iunie.
Colectia “Povesti din Padurea Muzicala” reprezinta o serie de povesti pentru copii ale caror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cartile, original ilustrate de Adriana si Sebastian Oprita si Thea Olteanu, ii vor imprieteni pe copii cu muzica clasica, oferindu-le, intr-un mod accesibil, informatii esentiale pentru cultura lor generala.
Accesul la cele doua evenimente este gratuit.