CAPRARIU: HAI SA APROBAM PROIECTUL LUI ANTISTESCU, FIINDCA ORICUM POLITIA N-O SA-I DEA VOIE SA LIMITEZE ACCESUL SI VITEZA PE STRADA SALIGNY!

Consilierul municipal Lucian Caprariu (independent) a propus astazi, in sedinta CLM Braila, sa se aprobe controversatul proiect de hotarare ce viza amenajarea, de catre firma privata “Romnav”, a portiunii din strada Anghel Saligny situata intre str. Imparatul Traian si str. Danubiului.

Mai exact, “Romnav”, al carei patron este Gheorghe Antistescu, s-a oferit sa suporte cheltuielile pentru ca pe portiunea de strada amintita, de circa 300 de metri, sa se amenajeze 6 treceri de pietoni, 7 seturi de limitatoare de viteza, piste de biciclete si un sens giratoriu. In plus, in sedinta CLM s-a mai vorbit si despre instalarea unor bariere care ar fi blocat accesul masinilor pe portiunea de drum amintita.

Antisescu este dispus sa faca aceasta investitie pe banii sai pentru a impiedica, astfel, organizarea de curse ilegale de masini pe timpul noptii – lucru care se intampla de ani de zile in zona si care i-a adus la disperare pe cei care locuiesc acolo si care nu pot dormi, din cauza zgomotului infernal.

Mai multi consilieri municipali, inclusiv primarul Marian Dragomir, au declarat ca un cetatean sau o firma privata nu au dreptul legal sa impuna restrictii de viteza sau sa blocheze accesul pe un drum public cu bariere, fiind strict de competenta Politiei sa ia asemenea decizii. Ca atare, acestia au concluzionat ca proiectul nu poate fi aprobat, in forma prezentata in sedinta de astazi.

Consilierul Lucian Caprariu a avut insa o alta opinie: el a propus sa  fie aprobat proiectul, sa fie lasata firma “Romnav” sa faca investitiile respective pe drumul public si apoi Antistescu sa-si bata capul si cu obtinerea avizelor si aprobarilor de la Politie. Caprariu a fost de parere ca nu va fi problema CLM, daca Politia n-o sa-si dea acordul pentru montarea limitatoarelor de viteza sau a barierelor: “Daca noi acceptam amendamentul cu scoaterea barierelor si a limitatoarelor de viteza – pentru ca acestea trebuie aprobate de Politie, nu? -, deci chiar daca noi aprobam proiectul, daca acestea nu sunt aprobate de Politie, ele nu pot fi puse in practica. Eu zic sa il votam si astea nu vor putea fi puse in practica, nu?

Adica noi, daca picam proiectul acum, nu poate sa faca aceasta investitie si o vom face noi, odata si-odata, pe banii nostri, ai tuturor. Haideti sa-i dam posibilitatea sa o faca si el sa opteze, ca daca noi votam acum pentru, omul poate sa nu accepte aceste conditii ale noastre si la revedere, dar hai sa-i dam posibilitatea sa o faca!

Eu nu sunt impotriva limitatoarelor de viteza”.

Primarul Marian Dragomir nu a fost de acord cu aceasta sugestie: “Cu siguranta poate veni in luna urmatoare sau peste 2 luni cu un proiect similar, care sa nu prevada niciun fel de restrictii. Si atunci cu siguranta vom vota cu totii”.