CHIRIAC: SE VERIFICA TOATE ECHIPAMENTELE MEDICALE DIN SALILE DE OPERATII CARE AU FOST INUNDATE. DACA S-A STRICAT CEVA, CONSTRUCTORUL VA PLATI REPARATIILE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a declarat astazi ca a fost personal la Spitalului Judetean, pentru a vedea care sunt pagubele produse in urma inundatiei constatate in cursul zilei de ieri la doua dintre salile de operatie noi, care inca nu au fost date in functiune. Chiriac a precizat ca desi aparatura moderna aflata in acele sali – care n-a fost folosita deloc pana acum – era invelita in folie, asa cum a fost livrata, apa a curs pe unele dintre componentele de dimensiuni mai mari, care nu erau complet acoperite.

Presedintele CJ a explicat insa ca se va face o evaluare a fiecarui aparat in parte si daca se va constata vreo defectiune, firma care se ocupa de constructia salilor de operatie va plati reparatiile: “Sunt doar doua sali care au fost afectate. Doamna manager a chemat toti furnizorii de echipamente medicale pentru a face o evaluare, constructorul si-a asumat ca va face  tot ce este acolo pe banii lui. Nu s-a deteriorat nimic: tavane false, a picurat pe jos, trebuie sa stergem pe acolo, dar din punctul meu de vedere, trebuie facuta o evaluare la echipamentele medicale. Unele erau in folii, altele erau… pe bratele alea se vedeau picaturi de apa si am zis <<Nu puneti mana pe nimic, ci chemati furnizorul de echipamente medicale, sa faca o evaluare: sunt functionale, nu sunt functionale>> „.

Seful judetului a mai precizat ca daca  in urma evaluarii se va constata ca au fost deteriorate echipamentele medicale aflate in salile afectate de inundatie, contructorul va fi cel care va plati reparatile.

Mai multe detalii pe aceasta tema, aici: