CHIRIAC: VEDETI SA NU MA LUATI LA BATAIE, DOMNULE DANAILA! TONUL MAI JOS, CA SUNT NEVRICOS!

“Ochi (mare) pentru ochi (mai mic) si dinte (mare) pentru dinte (mai mic)” – este principiul pe care s-a mers astazi in sedinta Consiliului Judetean Braila, unde PSD-istii au actionat “la razbunare”: nu votati un proiect pe care-l consideram noi foarte important pentru comunitate si care nu trece fara votul vostru, nu votam nici noi un proiect care este important pentru unul de-al vostru si care nu trece, fara votul nostru!
Liberalii braileni au fost indignati astazi, cand au constatat ca majoritatea formata din PSD-PND-PMP a facut sa cada la vot un proiect de hotarare ce viza asocierea CJ cu comuna Salcia Tudor, pentru finantarea unui proiect legat de sistematizarea centrului civic.
Proiectul a fost initiat de presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) si ar fi fost votata fara probleme, daca nu ar fi fost o problema la un proiect de hotarare anterior, care a suscitat vii discutii. Mai exact, potrivit specialistilor din CJ, ca urmare a faptului ca s-au abtinut, in loc sa voteze pentru, liberalii au blocat procesul legal prin care Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) putea prelua dispensarul din strada Belvedere nr 12 (vom reveni asupra subiectului intr-un articol separat). Social-democratii spun ca din cauza liberalilor, s-a intrat intr-o situatie juridica foarte complicata, iar daca nu se gaseste o solutie, Spitalul TBC risca sa-si piarda autorizatia de functionare. Ca atare, social-democratii au decis sa le-o plateasca liberalilor, asa ca s-au abtinut si ei la vot, cand a fost vorba despre finantarea proiectului comunei Salcia Tudor, condusa de un primar PNL, efectul fiind ca acesta n-a fost aprobat, iar localitatea amintita a pierdut banii.
Presedintele PNL Braila, consilierul judetean Alexandru Danaila (foto), s-a aratat indignat de o astfel de atitudine ce afecteaza locuitorii unei comune care n-au nicio alta vina decat ca au un primar liberal. Danaila i-a spus presedintelui CJ ca bugetul Consiliului nu sunt banii din buzunarul propiu, ca sa-i imparta cum are chef si i-a atras atentia ca toate primariile care au intocmit astfel de proiecte, avand acordul de principiu al conducerii CJ, au chetuit niste bani care risca sa se iroseasca, daca PSD-ul nu voteaza pentru, numai ca sa se razbune pentru ca alesii liberali n-au votat pentru, la un proiect anterior: “Nu este normal si nu este corect sa ne intoarcem pe vremea lui Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ si presedintele PSD, cand banii erau alocati discretionar doar catre primariile PSD, cand s-au facut investitii in comune unde intr-un parc de jumatate de hectar sunt montate 400 sau 200 de bancute si 200 de cosuri de gunoi, ca au fost dati si la PRO TV si pe toate televiziunile internationale! Cred ca ar trebui sa existe un echilibru. Ar trebui sa existe un echilibru in alocarea banilor de la buget catre toate comunele!”, a spus Danaila, facand aluzie la parcul amenajat in comuna Stancuta, in mandatul primarul Nicu Turcu (PSD).
Avertizat de liberal sa aiba grija cum administreaza judetul si sa nu faca abuz de putere, Chiriac a comentat: “Administram foarte bine, domnule consilier!”.
“Vedeti sa nu ma luati la bataie, domnule consilier! Stati asa un pic, tonul mai jos, ca sunt nevricos!”, a comentat Chiriac, putin mai tarziu.
Cat despre votul dat de liberali la proiectul anterior, seful judetului a comentat: “Argumentele dvs au fost in afata legii!”.
Solicitat sa explice de ce el si consilierii din majoritatea PSD-PND-PMP s-au abtinut la proiectul privind comuna Salcia Tudor, seful judetului a raspuns “la misto”: “Am cateva neclaritati, exact cum ati declarat si dvs. Asta-i raspunsul meu!”. Chiriac a repetat, astfel, explicatia data de liberali la proiectul  de hotarare anterior, la care ei s-au abtinut si la care era nevoie de votul a 2/3 dintre consilieri, pentru a fi aprobat.
“Inseamna ca dvs va bateti joc de noi!”, a mai spus liberalul.
“Inseamna ca dvs va bateti joc de braileni, domnule consilier”, i-a raspuns Chiriac.
Discutia integrala intre Danaila si Chiriac, pe aceasta tema, aici: