CURSELE DE MASINI DE PE AERODROMUL IANCA AU FOST REPROGRAMATE PENTRU 24-25 IUNIE, DIN CAUZA VREMII NEFAVORABILE

Cea de a II-a etapa a Campionatului “Drag Racing Events” 2017, ce ar fi trebuit sa aiba loc pe 17 si 18 iunie (sambata si duminica) pe aerodromul din Ianca, au fost amanate pentru finele saptamanii viitoare, din cauza previziunilor meteo care indica ploi torentiale pentru aceasta zona a tarii. Astfel, cursele de masini de tip “accelerare pe distanta de 402 metri” vor avea loc pe 24 si 25 iunie.

Potrivit presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac, organizatorul actiunii,  Asociatia “Drag Racing Events”, l-a anuntat ca sunt inscrisi circa 150 de concurenti la acest eveniment si ca are deja dificultati in a gasi locuri de cazare in municipiu, pentru perioada amintita.

Programul competitiei este urmatorul:

* sambata, 24 iunie, de la 10:00 la 18:00 – calificari ;

* duminica, 25 iunie, de la 10:00 la 13:00 – calificari;

* duminica, ora 15:00 – finalele grupelor;

* duminica, ora 18:00 – premierea.
Intrarea la eveniment se va face pe baza bratarilor care pot fi cumparate de la intrarea de la aerodrom in zilele de concurs, bratari pe care trebuie purtate pe tot parcursul evenimentului.
Taxa de intrare este de  20 RON pe zi sau 30 RON pentru doua zile. Intrarea este gratuita pentru copiii pana la 14 ani. Pentru piloti, intrarea este gratuita (pasagerii platesc taxa de intrare).
Taxa de participare la curse este urmatoarea: * 150 RON la categoria Moto; * 150 RON la categoria Street; * 200 RON la categoria Profi; * 150 RON – Test (masina care participa in perioada de calificari, dar care nu merge mai departe in finale).
Organizatorii mai precizeaza ca exista si niste reguli stricte – unele pentru concurenti, altele, pentru public: “* sunt interzise cerculetele; * este interzis burnout-ul (doar in zona startului la recipientul cu apa); * este interzisa aprinderea gratarelor (in afara firmei de catering care se ocupa la eveniment); * se poate ramane peste noapte pe aerodrom cu rulote si corturi, in zona special rezervata”.