DANAILA: CHIRIAC NU E SEFUL, E MANAGERUL IN CJ BRAILA. CAND ESTI SEF, DAI CU BICIUL, ALERGI DUPA EI CU BATUL

La un an de mandat de la instalarea noii conduceri a CJ Braila, consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) este de parere ca analiza activitatii acesteia nu trebuie facuta individual, in ceea ce-i priveste pe presedintele Iulian Chiriac (PSD), vicepresedintele Ionel Epureanu (PSD) si vicepresedintele Catalin Murea (ALDE), ci trebuie facuta pe intreaga echipa.

Danaila nu este dispus ca faca vreun comentariu asupra activitatii lui Epureau si Murea, dat fiind ca in opinia lui, acestia nu fac decat sa puna in practica sarcinile ce le sunt date depresedintele Chiriac (foto):  “Ca sa ajung sa analizez prestatia lor, trebuie sa se fi intamplat ceva care sa fie propus de presedintele CJ, intai. Deci eu analizez prestatia presedintelui CJ, pentru ca el a putut sa-si faca o echipa, la momentul la care a fost votat de CJ. Vicepresedintii fac ce sarcini primesc de la presedintele CJ”.

Intrebat daca i se pare ca cei doi vicepresedinti au facut totusi ceva notabil in ultimul an, liderul PNL a raspuns: “Mi se pare ca presedintele CJ nu si-a indeplinit programul de guvernare asumat, pana in momentul asta. Ei ce sa faca? Deci ei trei sunt o echipa…”.

Cat priveste sugestia lui Chiriac pentru vicepresedintele Murea, de a iesi mai mult in presa, pentru a face cunoscute brailenilor realizarile sale, Danaila comentat: ”Treaba asta de iesit in presa cu lucruri pe care o sa le facem, deja a inceput sa lase de dorit. Hai sa spunem ceea ce am facut! Am facut chestiunea asta si o comunicam dupa aceea si toata lumea – inclusiv PNL – va recunoaste faptul ca s-a intamplat ceva. Dar deocamdata, noi (conducerea CJ – n.r.) vrem sa comunicam: << vom face>> , <<o sa facem>>, <<suntem in procedura>>…

Eu nu vorbesc punctual de un vicepresedinte sau de celalalt, eu privesc aparatul administrativ din perspectiva presedintelui, care este seful acestui aparat. Si nu <<seful>>, ca <<seful>> e gresit, nu, este managerul acestui aparat. Cand esti sef, dai cu biciul, alergi dupa ei cu batul; nu, esti managerul, deci tu trebuie sa vezi ce calitate are fiecare om si cum sa-l pui pe omul respectiv sa-si potenteze calitatea, in activitatea curenta. Daca tu esti sef si le vei cere <<vreau aia>>, <<vreau aia>> si oamenii nu sunt potriviti in locul ala, nici nu vor performa”.