DANAILA: PNL VA ASIGURA ASISTENTA JURIDICA GRATUITA ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI, DACA PRIMARIA REFUZA SA FACA ASTA

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, solicita public sa se aloce in bugetul Municipalitatii o suma pentru achizitionarea serviciilor un expert autorizat care sa realizeze expertize contabile la asociatiile de proprietari, atunci cand Primaria ii solicita acest lucru. Astfel, spune Danaila, pot fi ajutati la modul concret cetatenii care au probleme grave la asociatiile de proprietari din care fac parte si care se adreseaza autoritatilor, pentru a cere sprijin. Presedintele PNL a precizat ca legea ofera cadrul pentru acest lucru, iar regulamentul privind functionarea asociatiilor de proprietari aprobat de Consiliul Local Municipal prevede, la randul sau, aceasta posibilitate.

Intrebat de ce crede ca primarul Marian Dragomir (PSD) – ca si primarul anterior, Aurel Simionescu (PSD) – refuza sa se implice in aceasta chestiune si le recomanda cetatenilor care au astfel de probleme sa se adreseze direct Politiei, Alexandru Danaila a spus: “Pentru ca este o bataie de cap prea mare, pe care nu vor sa si-o asume. PNL va acorda in perioada urmatoare asistenta juridica gratuita asociatiilor de proprietari, in scopul rezolvarii problemelor la nivelul asociatiei, pentru ca Primaria, dupa cum vedem, nu se implica si nu vrea sa ia masuri. Daca Primaria nu se implica intr-o activitate care de multe ori nu este simpla, va spun ca PNL se va implica si va oferi aceasta consultanta”.

Danaila a mai spus ca va veni in curand cu precizari suplimentare legate de asistenta juridica gratuita ce va fi acordata de PNL asociatiilor de proprietari.

Liderul liberal a mai precizat ca exista asociatii “unde de multe ori, sumele percepute proprietarilor sunt calculate gresit sau tendentios. Eu am intalnit situatii in care presedintele si administratorul nu au platit intretinere niciodata si ii incarcau pe ceilalti proprietari cu sumele astea”.

Mai multe detalii pe aceasta tema, aici: