DEJA VU: CURTEA DE CONTURI ACUZA PRIMARIA BRAILA CA A FINANTAT ILEGAL SPORTUL IN 2016 SI CERE RECUPERAREA INTEGRALA A SUMELOR

Situatia privind finantarea sportului brailean se complica de la un an la altul, in urma controalelor Curtii de Conturi.

La finele anului trecut, in urma unui control facut la Primaria Braila, Curtea de Conturi a concluzionat ca toate finantarile destinate sportului brailean in anul 2015 s-au facut in mod ilegal si trebuie recuperati toti banii, pana la ultimul leu – asta desi in anii anteriori, Municipalitatea alocase banii exact in aceeasi formula, iar inspectorii Curtii au declarat ca s-a procedat legal, an de an. De asemenea, la controlul facut la CJ Braila, care a finantat sportul local in 2015 exact in aceeasi forma ca si Primaria, inspectorii Curtii de Conturi au spus ca s-a procedat legal. Municipalitatea a facut contestatie, la care trebuia sa se raspunda in 30 de zile, dar au trecut de atunci 6 luni, iar raspunsul inca nu a venit.

Mai nou, Curtea de Conturi a finalizat controlul pe anul 2016 la Primaria Braila, iar concluzia comunicata zilele trecute edilului sef Marian Dragomir a fost, din nou, ca toate finantarile facute anul trecut catre sportul local au fost ilegale si ca trebuie recuperati toti banii de la cluburile/echipele beneficiare.

Primarul Brailei, Marian Dragomir, s-a aratat astazi extrem de nemultumit de faptul ca nu a primit raspuns la prima contestatie, ca sa se lamureasca odata daca finantarea este legala sau nu, si sa se stie daca se mai pot aloca bani sportului in formula respectiva – formula care la CJ Braila si la alte primarii din tara este considerata legala de catre inspectorii Curtii de Conturi – sau nu: “Primaria municipiului Braila si-a manifestat totala disponibilitate si in mandatul fostului primar, dar si in mandatul meu, la inceput, am alocat bani pentru finantarea activitatilor sportive, numai ca anul trecut, la final, a venit Curtea de Conturi si a spus ca noi am finantat ilegal toate activitatile sportive in municipiul Braila. Am oprit in acea perioada finantarea, am trimis in luna decembrie o contestatie a noastra la Curtea de Conturi Bucuresti, la care nu am primit raspuns nici pana acum – si deja suntem la sfarsitul lunii iunie.

Anul acesta, Curtea de Conturi a venit din nou si singurele probleme constatate la Primaria municipiului Braila ramase in divergenta sunt cele legate de finantarea sportului pe anul 2016. Asta inseamna ca dansii au spus ca Primaria municipiului Braila finanteaza in baza unor contracte de finantare in mod nelegal sportul, atat in ceea ce priveste handbalul, fotbalul, rugby-ul, inotul si bachetul. Situatia acesta este una foarte dezvatajoasa atat pentru Primarie, dar si pentru sportivi si pentru suporteri, deoarece noi am alocat in continuare si anul acesta aceeasi suma in bugetul local pentru finantarea sportului ca si in anul trecut, dar nu putem deocamdata sa o viram catre cluburi”.

Declaratia integrala a edilului sef pe aceasta tema, aici: