DRAGOMIR: AM SEMNALE CA O DUBA ALBA DESCARCA MAIDANEZI PE STRAZILE BRAILEI. II ROG PE CEI CARE SURPRIND ASTFEL DE SITUATII SA IA NUMARUL MASINII

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca a primit mai multe semnale de la diferite persoane care i-au sesizat faptul ca in timpul noptii, in diferite zone ale orasului, persoane necunoscute descarca dintr-o duba alba caini pe care ii lasa pe strazi. Dragomir a spus ca persoanele in cauza nu au reusit sa vada numarul masinii respective, din cauza intunericului, insa ii roaga pe braileni ca daca asista la asemenea scene, sa o fotografieze sau sa o filmeze si sa transmita pozele/filmarea autoritatilor, astfel incat sa poata fi identificata masina si proprietarul acesteia.

Edilul sef spune ca ia in serios aceste informatii, dat fiind ca printre cainii ridicati de hingheri de pe strazile Brailei s-a gasit si un maidanez cu cip, care figura in registre ca fiind al unei persoane din Galati: “Au existat persoane care mi-au transmis mesaje private privind faptul ca la anumite ore din noapte, exista o duba de culoare alba care vine si descarca caini in diverse locatii din municipiul Braila. De fiecare data am solicitat sa ne transmita si un numar (de inmatriculare – n.r.); nu s-a reusit acest lucru. Rog pe aceasta cale cetatenii care au astfel de informatii sa filmeze, sa fotografieze si sa ne trimita si numarul masinii, pentru a putea sa luam masuri.

Dintre cainii pe care i-am capturat pe teritoriul municipiului si care aveau cip – am facut prin SUPAGL verificarile – s-a descoperit ca in data de 16 iunie a fost capturat un caine maidanez cu un numar de cip inregistrat in Serviciul de Evidenta al Cainilor cu Stapan pe numele unei persoane din Galati. Am intocmit toate adresele necesare catre Directia Sanitar Veterinara Galati si catre Inspectoratul Judetean de Politie Galati, pentru efectuarea cercetarilor si aflarea modului prin care acest caine a ajuns in Braila”.

Edilul sef nu crede ca maidanezul din Galati a ajuns de unul singur in Braila, ci banuieste ca a fost adus de cineva. Dragomir banuieste ca sunt reale informatiile cu privire la faptul ca anumite persoane din localitati invecinate aduc caini pe care-i abandoneaza pe  strazile din Braila, “avand in vedere faptul ca 90% dintre persoanele care mi-au comunicat acele lucruri sunt persoane reale, iar pe unele dintre ele chiar le cunosc”.