DRAGOMIR: DACA AZI II SPUNEM DA LUI ANTISTESCU, MAINE ORICINE NE POATE CERE SA-SI AMENAJEZE STRADA SI SA-I PUNA BARIERA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a sugerat astazi reprezentantilor firmei “Romnav” sa-si revizuiasca proiectul ce vizeaza ameliorarea spatiului public pe portiunea din strada Anghel Saligny situata intre str. Imparatul Traian si str. Danubiului, daca vor ca acesta sa fie aprobat in Consiliul Local Municipal.

Firma “Romnav”, al carui patron este Gheorghe Antistescu, s-a oferit sa faca aceasta “ameliorare” pe banii ei, propunand ca pe acea portiune de strada de circa 300 de metri sa amenajeze, printre altele, 6 treceri de pietoni, 7 seturi de limitatoare de viteza, plus un sens giratoriu si sa se monteze indicatoare care sa limiteze viteza de circulatie in zona. In plus, in sedinta CLM de astazi s-a mai vorbit si de instalarea unor bariere care ar fi blocat accesul masinilor pe portiunea de drum amintita, desi acestea nu erau trecute nicaieri in documentatia scrisa prezentata consilierilor.

Scopul acestei investitii generoase a lui Antistescu – care-si are locuinta in acea zona – este, de fapt, impiedicarea organizarii de curse ilegale de masini pe timpul noptii, lucru care i-a adus la exasperare pe cei care domiciliaza acolo.

Marian Dragomir considera insa ca este inacceptabila ideea de a permite unui cetatean, fie el si “potent financiar”, sa impuna restrictii de circulatie sau sa interzica accesul altor persoane pe strada pe care locuieste, punand bariere: “Eu am sa va spun un punct de vedere al meu personal, neputand sa conditionez votul cuiva de opinia pe care eu o exprim astazi, la aceasta sedinta.

Eu sunt de acord ca fiecare cetatean din municipiul Braila sa poata veni cu aportul lui pentru modernizarea unei zone, dar fara a exista niciun fel de restrictie pentru ceilalti cetateni, pentru ca astazi putem avea o cerere, deschidem o cutie a Pandorei, din ce se intelege, si la o urmatoare sedinta de CLM, orice cetatean potent financiar din municipiul Braila sau potent in alt mod, al intimidarii, ne poate propune sa vina sa amenajeze strada lui, sa-i puna bariera, iar noi sa nu putem avea acces pe domeniul public.

Eu va spun ca putem sa fim de acord cu acest proiect de hotarare, in conditiile in care nu exista niciun fel de limitare a accesului public pe acest tronson de drum. In momentul de fata, fiind vorba de mai multe limitari, cred ca ar trebui ca proiectul sa fie reanalizat, daca se doreste, si propus altfel incat niciun cetatean din municipiul Braila sa nu aiba vreo restrictie pe acest tronson. Eventuale restrictii care pot apare vor fi initiate si puse in practica in baza unor studii facute de Politia Rutiera, ei fiind singurii care au atributii in acest domeniu”.

Proiectul propus de firma Romnav nu a fost aprobat, majoritatea consilierilor votand impotriva.