DRAGOMIR: DE ACUM INAINTE, HINGHERII VOR FI INSOTITI DE POLITISTI. DE PREA MULTE ORI, HINGHERII AU FOST AGRESATI DE IUBITORII DE ANIMALE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a decis  ca de acum inainte, echipele de hingheri care aduna cainii din cartiere sa fie insotite de politisti locali. Dragomir a explicat ca de prea multe ori se intampla ca hingherii sa fie agresati de unii dintre locatarii de la blocuri, care hranesc maidanezii si care se manifesta violent, atunci cand vad ca acestia sunt ridicati de pe domeniul public.

De asemenea, edilul sef a mai anuntat astazi ca se va continua cu campaniile de sterilizare gratuita a cainilor: “Cea de-a doua campanie de sterilizare a lunii iunie va avea loc intre 30 iunie si 1 iulie pe zona Vidin, mai exact, pe strada Valea Calugareasca, la blocul D5, la parter, dar in paralel, ridicam si caini din municipiul Braila.

Echipele care ridica caini vor fi insotite de echipaje de la Politie, ca urmare  a unor incidente neplacute care s-au desfasurat in perioada trecuta, in care acesti domni care poarta denumirea ad-hoc de hingheri au fost agresati – doar verbal – intr-un mod foarte brutal de anumiti cetateni care hranesc la parterul blocului acei caini si nu doresc ca ei sa fie ridicati, cu tot scandalul si injuriile respective. Avem foarte multe solicitari de ridicare a cainilor, vrem sa le dam curs si trebuie sa asiguram toata protectia celor care merg si ridica caini. Eu inteleg ca sunt iubitori ai animalelor, dar daca iubesc atat de mult cainii, ori ii iau in casa sau intr-o curte, ori, daca nu, ne lasa pe noi sa-i ridicam si sa-i ducem la adapost”.