NECHITA: “VAD CA PRICEPETI GREU!” CHIRIAC: “DACA MAI SPUNETI CA PRICEP GREU, S-AR PUTEA SA NE VEDEM IN ALTE PARTI!”

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) a avut mai multe dueluri verbale astazi cu presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), pe care a reusit sa-l scoata din sarite.

Unul dintre subiectele “fierbinti” a fost legat de modul in care s-a procedat cu posturile vacante din CJ, care, potrivit lui Nechita, ar fi trebuit anuntate la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Liberalul l-a somat pe seful judetului sa-i spuna de ce nu a anuntat posturile vacante din CJ la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, asa cum prevede legea.

In opinia lui Nechita (foto), dincolo de faptul ca ar fi respectat procedurile legale, Chiriac ar fi facut astfel dovada ca posturile respective nu sunt cu dedicatie si nu sunt destinate finilor, nasilor sau amantilor: “Una dintre obligatiile dvs era sa comunicati la AJOFM numarul posturilor vacante de la CJ Braila. Aceasta obligatie o aveati in calitate de angajator, in conformitate cu Legea 76/2002  si HG 119/2014. Si aici spune in felul urmator: <<Angajatorii care isi au sediul, respectiv domiciliul in judetul Braila, au obligatia sa comunice toate locurile de munca vacante in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora. Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contraventie si conduce la aplicarea unei amenzi intre 3.000 si 5.000 lei>>.

Dvs, ca si angajator, spuneti ca vreti sa fiti foarte transparent – ceea ce mi-ati spus mie verbal, cel putin -, ati spus ca vreti sa scoateti la concurs toate posturile vacante din cadrul CJ. Un lucru foarte bun. In schimb, aveti si obligatia ca de fiecare data cand se vacanteaza un loc, ca sa nu mai mergem ca vine nasul, finul, nu stiu cine, amantul, haideti sa facem in asa fel, incat sa respectam legea. Dvs, ca si angajator, de ce nu ati respectat legea?”.

“N-am inteles nimic din ce vreti dvs, sunteti intr-o nebuloasa totala! Am promis ca scoatem posturile la concurs, ele incep gradual sa fie scoase la concurs. Imi spuneti de amenzi, de…”

“Pai tocmai de aceea, ca dvs nu respectati legea! Nu ma intrerupeti!”

“Dvs vorbiti cam mult si ne ocupati tot timpul!”

“Domnule presedinte, vad capacitatea dvs de a conduce: tocmai v-am citit legea! Dvs nu ati respectat-o! V-am si citit-o si tot nu intelegeti ce cer! Pai eu nu cer nimic, eu va spun ce spune legea! Va mai citesc o data, ca sa pricepeti, ca vad ca pricepeti greu!”

“Domnule consilier, daca mai faceti afirmatii la adresa mea, ca pricep greu, s-ar putea sa ne vedem in alte parti!”

Disputa intre cei doi o puteti asculta aici: