PARTENE: RECTIFIC, LA “IORGA” TREBUIA ORGANIZATA TESTAREA PENTRU ADMITEREA IN CLASA A V-A

Liderul sindicatului invatamantului brailean, Valeriu Partene, a revenit in urma cu cateva minute asupra declaratiilor facute dimineata pentru MD Press, in legatura cu faptul ca la Colegiul “Nicolae Iorga” nu ar fi trebuit sa se organizeze testarea pentru admiterea in clasa a V-a, fiindca numarul elevilor inscrisi era sub cel al locurilor disponibile. Partene ne-a declarat ca s-a interesat in legatura cu acest aspect si a aflat ca la “Iorga” a fost aceeasi situatie ca si la Colegiul National „Nicolae Balcescu”, adica initial s-au inscris mai multi copii decat erau locuri disponibile, dupa care, in ziua testarii, s-au prezentat mai putini copii decat numarul locurilor disponibile: “Am aflat ca initial, la <<Iorga>> s-au inscris 34 inscris de elevi, deci mai mult decat numarul locurilor disponibile”.

Intrebat daca nu trebuia anulat examenul si considerati admisi toti elevii daca in ziua testarii, numarul celor prezenti era sub cel al locurilor disponibile, liderul sindical ne-a declarat ca nu stie cum trebuia procedat, conform legii, in aceasta situatie.

Pe de alta parte, Valeriu Partene ne-a mai spus ca a aflat ca colegiile “Balcescu” si “Iorga” “au cerut sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean in organizarea acestei  testari” si de aceea s-ar fi implicat ISJ.

Amintim ca profesorul Viorel Botea, fost inspector scolar general, spune ca potrivit legii, daca numarul copiilor inscrisi la un liceu care are clase de gimnaziu este mai mic decat cel al locurilor disponibile, nu se organizeaza testare, ci toti copiii sunt admisi in mod automat. In plus, Botea sustine ca daca initial sunt inscrisi mai multi copii decat numarul de locuri disponibile, se organizeaza testare, dar daca in ziua examenului se prezinta un numar de elevi mai mic sau egal cu cel al locurilor disponibile, se anuleaza testarea si toti elevii prezenti sunt declarati admisi.