PRIMARIA CAUTA SOLUTII DE FINANTARE A SPORTULUI, PENTRU A EVITA INTRAREA IN FALIMENT A CLUBURILOR BRAILENE. DRAGOMIR NU E DELOC MULTUMIT DE VARIANTELE POSIBILE

Primaria municipiului Braila analizeaza in prezent alte variante de finantare a sportului decat cea folosita de ani de zile, dat fiind ca aceasta din urma a fost apreciata ca fiind nelegala de catre Curtea de Conturi in ultimii 2 ani, desi anterior, era cat se poate de legala. Interesant este ca aceeasi procedura este considerata perfect legala de catre inspectorii Curtii de Conturi, cand e vorba despre alte primarii din tara si de Consiliul Judetean Braila.

Cert este insa ca in ultimii 2 ani, ce este legal la etajul I al Palatului Administrativ din Braila, este ilegal la etajul II al aceleiasi cladiri, chiar si cand controlul il face aceeasi Curte de Conturi. Ca atare, primarul Marian Dragomir cauta acum noi solutii de finantare a sportului, inainte ca cluburile locale sa dea faliment.

Problema este ca variantele posibile nu sunt deloc avantajoase, dupa cum spune edilul sef: “Am avut discutii si pe ceea ce inseamna finantarea sportului pe Legea 350. Numai ca finantarea sportului pe Legea 350 inseamna disparitia sportului de performanta, datorita faptului ca ei nu vor putea sa indeplineasca toate conditiile. Nu va ascund faptul ca atunci cand exista un singur partipant (la licitatia pe proiecte – n.r) – iar in judetul Braila avem un singur club de rugby -, procedura nu se poate desfasura, ea trebuie reluata pana cand apare mai mult decat un participant”.

Dragomir a mai precizat ca asteapta acum un raspuns si de la Oficiul Concurentei, legat de niste chestiuni neclare din recenta Ordonanta a Guvernului care reglementeaza finantarile pentru sport, pentru a se lamuri cum se poate proceda si pentru a decide care dintre cele doua varinata posibile  – Ordonanta amintita, sau Legea 350 – este mai avantajoasa pentru sportul brailean.

Declaratia integrala a  lui Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: