SCANDAL IN CJ, EPISODUL 2: DOMNULE CHIRIAC, DVS NU SUNTETI SMECHERUL NR. 1 IN JUDET! VA BAGATI PREA MULT IN SEAMA!

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a recunoscut astazi faptul ca majoritatea PSD – PND – PMP a facut sa cada la vot proiectul de hotarare privind asocierea CJ cu comuna Salcia Tudor (condusa de un primar liberal), pentru finantarea sistematizarii centrului civic din localitate, doar din razbunare, fiindca si alesii liberali au facut sa cada la vot un proiect ce viza dispensarul Spitalului TBC.

Chiriac (foto) a declarat deschis ca daca alesii judeteni liberali au facut sa cada un proiect pe care majoritatea il voia votat, atunci si primarii PNL vor vedea cum majoritatea va face sa cada la vot proiectele prin care li se alocau bani, iar primarii o sa stie ca de vina sunt colegii lor consilieri judeteni, care n-au votat cum trebuie, la alte proiecte de hotarare.

Primul care a vazut cum i-au pierit intr-o clipita banii pe care urma sa-i primeasca a fost primarul comunei Salcia Tudor, iar consilierii liberali au fost indignati sa constate cum PSD-ul “le-o plateste” pe loc pentru votul dat cu cateva minute inainte. Speriati sa nu se intample la fel si cu celelalte proiecte aflate pe ordinea ce zi, ce vizau si alte asocieri cu comune conduse de primari liberali, consilierii PNL au protestat vehement.

Ovidiu Nechita i-a reprosat presedintelui CJ: “Daca dvs acum vreti sa va razbunati pe judet si vreti sa dati o lectie, ca daca nu a trecut chestia cu patrimoniul, toate celelalte proiecte in care sunt vizate localitatile PNL nu le veti vota, atunci cred ca veti avea o mare problema, pentru ca dvs transferati chestiile din administrativ, in politic! Asta este semnalul pe care il dati dvs acum si putin mai devreme erati cel care ne faceati noua observatie, ca nu trebuie sa facem acest lucru!

Acum sunt curios daca toate celelate proiecte ale primarilor PNL vor fi votate sau nu, pentru ca sunt initiate de dvs, analizate de dvs, de comisie. Sfidati acum si munca celor care spuneti dvs ca muncesc! Ce faceti aici, acum? Separati PNL de PSD? Pai faceti sedinta de partid, atunci, ca nu mai este administrativ aici, este o lupta politica la care dvs i-ati dat tonul!”.

“Facem si politica aici, da? Ati avut un vot politic pe partea de inventar, pentru ca stiati ca e cu 2/3 si tocmai de-asta n-ati votat si mi-ati adus argumentul ca aveti niste neclaritati!”, a replicat presedintele CJ.

“Dvs acum sanctionati un judet intreg; de ce? Este vorba de interesul judetului aici, nu al partidului! Ce aveti cu aceste primarii?”

“Dar dvs ce aveti, domnilor consilieri? Sa va judece domnii primari, pentru ca la proiectul cu patrimoniul nu ati votat si era nevoie de 2/3! Sa va judece primarii dvs! Demonstram ca dvs nu trebuie sa luati hotararile de capul dvs, ci mai sunt si primari in spatele dvs si sa inteleaga, pentru ca si ei sunt primari si au si ei patrimoniu!”

”Cred ca cel mai bine ar trebui sa ne raspunda numarul 1 al judetului! In cazul de fata, dvs nu sunteti numarul 1 al judetului, sunteti presedinte de sedinta; numarul 1 al judetului, pe intelesul dvs, <<smecherul nr 1>> este ordonatorul de credit. Eu pe dumnealui l-am intrebat, nu pe dvs! Va bagati prea mult in seama! Dvs, astazi, sunteti doar presedinte de sedinta! Numarul 1 in judet este cel care nu spune nimic! Ar trebui sa spuna!”, a mai spus Nechita, referindu-se la vicepresedintele Ionel Epureanu.

Precizam ca in final, majoritatea PSD – PND – PMP a votat toate celelalte hotarari legate de asocieri cu comune, in vederea finantarii diverselor proiecte.

Discutia integrala intre Nechita si Chiriac pe aceasta tema, aici: