TRAIAN: SE DORESTE SA NU SE MAI CIRCULE CU MASINILE PRIN FATA VILELOR FAMILIEI ANTISTESCU

Consilierul municipal Adrian Traian (PND) s-a pronuntat astazi categoric impotriva proiectului de hotarare prin care CLM Braila i-ar fi dat firmei “Romnav” dreptul de a se ocupa de amenajarea strazii Anghel Saligny, pe portiunea situata intre str. Imparatul Traian si str. Danubiului. Mai exact, daca era aprobata aceasta hotarare, se permitea firme private amintite sa amenajeze pe banii ei, pe o portiune de strada de circa 300 de metri, un numar de 6 treceri de pietoni, 7 seturi de limitatoare de viteza, plus un sens giratoriu.

Oficial, in documentele prezentate consilierilor, se vorbea despre “ameliorarea spatiului public urban”si despre faptul ca “este prioritara amenajarea strazii Anghel Saligny pentru circulatia pietonala si auto in conditii de siguranta” – lucru care este deja rezolvat, pentru ca pe timpul zilei, gratie circulatiei reduse din zona, strada Anghel Saligny este una dintre cele mai sigure din oras. Adrian Traian a spus pe sleau ceea ce stiau toti:  patronul firmei “Romnav”, Gheorghe Antistescu, doreste de fapt sa opreasca in acest fel desfasurarea curselor ilegale de masini organizate in timpul noptii in acea zona, in care-si are sediul firmei si locuinta.

“Prima greseala a fost cand s-a dat aviz favorabil in mandatul trecut.  Colegii care au fost consilieri si in mandatul trecut isi aduc aminte, de acolo s-a pornit. Nu trebuia sa se dea aviz favorabil pentru amenajare, uitati la ce s-a ajuns! Mi se pare ca se intinde prea mult cu asta…

Amenajarea municipiului Braila revine Unitatii Administrativ Teritoriale, punct. Nu vine oricine sa amenajeze in municipiul Braila, ca asa vrea! Se doreste limitarea vitezei pentru ca acolo sunt vilele copiilor domnului Antistescu si asa mai departe. Hai sa spunem lucrurilor pe nume, de ce ne ascundem? Se doreste sa nu se mai circule prin fata cladirii <<Romnav>>, pentru ca sunt apartamentele domnului Antistescu. De aia se fac  toate treburile astea! Eu nu sunt de acord. Nu am votat nici in mandatul trecut si nici de data asta nu sunt de acord”.

Proiectul nu a fost aprobat, dat fiind ca majoritatea consilierilor au votat impotriva.