ANTISTESCU: EXISTA UN PRECEDENT – PE CARANTINA S-AU MONTAT LIMITATOARE DE VITEZA, CA URMARE A RECLAMATIILOR CETATENILOR

Omul de afaceri brailean Gheorghe Antistescu  nu exclude varianta ca daca nu se rezolva intr-un fel problema asigurarii linistii publice pe strada pe care locuieste, astfel incat el si familia sa sa se poata odihni pe timpul noptii, sa se mute si cu domiciliul, dar si cu afacerile in alt oras.

Antistescu spune ca nu-l deranjeaza cei care au comentat in ultimele zile pe retelele de socializare ca daca nu-i convine ca se fac curse ilegale de masini noapte de noapte in zona in care locuieste si se plange ca nu poate dormi, n-are decat sa se mute din Braila. El aminteste, insa, ca este unul dintre primii 10-15 contribuabili, ca sume virate la bugetul local, iar mutarea lui ar atrage dupa sine si pierderea taxelor si impozitelor pe care le plateste firma sa.

Omul de afaceri a fost nemultumit ca zilele trecute, Consiliul Local Municipal Braila i-a respins propunerea de a face pe banii firmei sale o reamenajare a strazii Anghel Saligny, in zona in care locuieste, montand, printre altele, limitatoare de viteza si construind si un sens giratoriu, care aveau menirea de a-i descuraja pe cei care fac drifturi acolo.

Dat fiind ca alesii s-au aratat totusi dispusi sa aprobe proiectul, daca face unele modificari, Gheorghe Antistescu este dispus sa mai incerce o data: “Voi incerca sa inteleg opozitia primarului si a consilierilor locali PSD cu privire la ce anume s-ar dori sa se renunte din acest proiect care poate deranjeaza, poate mi-am dorit eu prea mult. Mi-as dori sa ajung la un compromis, ca sa rezolv o problema a lor, la ce ar dori de fapt  sa renunt din proiectul asta.

Eu, de fapt, tin la un singur lucru din tot proiectul asta, daca ma credeti: numai acele limitatoare de viteza, care, de fapt, sa-i dea cadrul legal Politiei sa poata sa-l amendeze ca a depasit viteza legala, pe de o parte, iar pe de alta parte, sa nu-i permita acele limitatoare de viteza sa ajunga la o viteza care sa dezvolte asemenea zgomote”.

Omul de afaceri a mai precizat ca pentru toate aspectele prevazute in proiectul prezentat CLM, inclusiv pentru indicatoarele care restrictioneaza viteza in zona si pentru limitatoarele de viteza, a fost luat avizul favorabil al Politiei Rutiere si a fost inclus in documentatia la care au avut acces consilierii.

In plus, Antistescu a amintit ca exista un precedent, dat fiind ca in mandatul trecut, ca urmare a reclamatiilor locuitorilor de pe strada Carantinei, care  se plangeau de faptul ca li se crapa peretii caselor, din cauza trepidatiilor produse de masinile care mergeau cu viteza, s-au montat astfel de limitatoare: “La fel, pe o reclamatie a unor locuitori din Braila, platitori de taxe si impozite, pe Carantina la fel se intampla: ii deranja, sa nu se darame casele, au sesizat, s-au montat aceste limitatoare de viteza care de fapt acum nu-ti permit sa mai mergi cu mai mult de 20-30km/h”.