ANTISTESCU: NU IMI PROPUN SA FAC EU ORDINE IN ORASUL ASTA; EU INCERC DOAR SA IMI PASTREZ LINISTEA MEA

Omul de afaceri brailean Gheorghe Antistescu considera ca se face o grava confuzie, atunci cand se vorbeste despre faptul ca el ar vrea sa puna bariere pe strada pe care locuieste, ca sa interzica total accesul cetatenilor pe aceasta. Antistescu a precizat ca de fapt, barierele pe care propunea sa le monteze ar fi fost unele care sa opreasca circulatia auto pe malul Dunarii, intre troita de langa cladirea in care isi are sediul firma sa, Romnav – si in care isi are si locuinta – si cladirea noii Capitanii.

Omul de afaceri face referire la proiectul pe care l-a propus Primariei, privind reamenajarea portiunii de strada pe care locuieste, care prevedea, printre altele, realizarea a 6 treceri de pietoni, 7 seturi de limitatoare de viteza, a unor piste de biciclete si a unui sens giratoriu si montarea unor bariere. Toate acestea ar fi fost facute pe banii lui Antistescu, ce isi dorea ca in acest fel sa impiedice organizarea de curse ilegale de masini pe timpul noptii, precum si a celor care isi tuneaza motoarele in zona chiar si in timpul zilei, tulburand linistea. Consiliul Local a respins insa proiectul respectiv, iar unul dintre principalele obiectii a fost legat de montarea barierelor.

“Barierele, in proiectul pe care l-am depus eu in Consiliul Local spre aprobare, erau de fapt doua randuri de semibariere puse la intrarea din Anghel Saligny, la troita, spre faleza, si in celalalt capat, de la Capitania noua a Brailei pe acea straduta, care da tot in faleza, tot doua semibariere, care ar fi oprit accesul auto pe malul Dunarii. Nu pe strada Anghel Saligny!

Eu nu sunt primar si chiar nu imi propun sa fac eu ordine in orasul asta; eu, de fapt, incerc sa imi pastrez linistea mea si va spun ca incerc cumva sa traiesc si eu in orasul asta, chiar daca lumea de fapt a avut impresia ca uite, vine bogatanul asta sa ne puna bariere pe strada Anghel Saligny, sa ne opreasca noua circulatia si asa mai departe”, ne-a declarat omul de afaceri.

Antisescu a mai spus ca in orasele civilizate nu se circula pe faleza cu masinile, dar este gata sa renunte la acest punct din proiectul sau, daca se considera ca este o pretentie absurda.

El declara ca noapte de noapte se aduna pe malul Dunarii, sub geamul sau, tineri care dau muzica la maximum in masina si de aceea, si-ar fi dorit acele bariere. Omul de afaceri spune ca nu are nimic personal nici cu cei tinerii care vin noaptea pe faleza si fac zgomot, sub geamul sau si nici cu cei care-si tureaza motoarele pe strada Anghel Saligny, ci doar isi doreste sa se poata odihni in timpul noptii: “Va spun sincer, sunt niste oameni extraordinar de civilizati, daca ies noaptea la ora 2, dand astia muzica tare, si le spun <<Mai copii, hai dati-o incolo, mai incet!>>, nu am nicio opozitie, toti isi cer scuze. Altfel va dati seama ca de fapt, aveam… cred ca o panarama locala faceam. Dar nu, sunt de bun simt si astia care stau pe malul Dunarii si cei care stau pe Anghel Saligny. Ei de fapt sunt niste tineri care nu au unde se duce. N-au nicio ocupatie, n-au ce sa faca altceva, este un loc de intalnire pe care… asta l-au gasit, asta l-au populat!”.