ANTISTESCU: SA NE LASE PRIMARIA SA PUNEM LIMITATOARE DE VITEZA, CARE SA LE TAIE TINERILOR POFTA DE DRIFT SI DE VITEZA

Omul de afaceri Gheorghe Antistescu considera ca are dreptul, ca orice contribuabil din oras, sa ceara ca pe timpul noptii sa fie asigurata linistea publica pe strada pe care locuieste. El acuza faptul ca pe strada sa se fac noapte de noapte curse ilegale de masini sau vin tineri si-si tureaza motoarele pana dupa ora 2 a diminetii, astfel incat este imposibil ca cei din zona sa doarma. De aceea, Antistescu a propus Consiliului Local Municipal Braila sa se ocupe, pe cheltuiala sa, de reamenajarea strazii, in baza unui proiect aprobat de Politia Rutiera. Mai exact, omul de afaceri a propus, printre altele, realizarea a 6 treceri de pietoni, 7 seturi de limitatoare de viteza, a unor piste de biciclete si a unui sens giratoriu, care ar fi impiedicat pe viitor orice tentativa de desfasurare a unor curse de masini, pe portiunea respectiva.

Consiliul Local a respins insa propunerea sa si i-a cerut sa modifice proiectul, sa renunte la ideea montarii unor bariere care sa blocheze accesul auto pe malul Dunarii si sa elimine orice alte detalii care ar impiedica accesul liber al cetatenilor pe domeniul public.

In acest context, omul de afaceri spune ca este gata sa renunte si la alte elemente, fiindca lui “nu-i trebuie piste de biciclete” si nici treceri de pietoni, ci acestea erau menite a impleti interesul sau personal, cu interesul comunitatii. Ceea ce-l intereseaza pe Gheorghe Antistescu, in primul rand, este sa se permita montarea limitatoarelor de viteza: “Poate de fapt nu sunt un contribuabil important al orasului  – cu toate ca stiu ca sunt intre primele 10-12 pozitii pe lista contribuabililor locali – , poate ca lumea este suparata si va spune <<a venit asta sa ne faca noua ordine in oras, sa se duca la el acasa, la Galati!>>, cum, de fapt, ati vazut ca sunt  reactiile lor. Nu ma deranjeaza niciuna dintre aceste chestii. Imi pare rau ca nu exista un alt fel de intelepciune sau un alt fel de intelegere asupra acestui lucru.

Din aceasta zona de debandada, pentru acei 25 de <<artisti>> cu motociclete si cu masini, nu m-ar bucura decat sa ne lase Primaria sa punem acele vibratoare, limitatoare de viteza, care de fapt sa le taie pofta de drift si de viteza, de hurui motoarele si a scrasni rotile noapte de noapte, pana la ora 2:30”.

Antistescu spune ca acum ramane la latitudinea primarului Marian Dragomir si a consilierilor locali sa inteleaga ca el nu-si doreste “sa faca ordine” in oras: “Ideea este simpla: nu vreau sa vin sa dau cu barda sau sa fac lucruri urate intr-un oras. Uitati-va ca in zona asta am investit cred ca 1,5 – 2 milioane  euro numai in reabilitarea cladirii Garii fluviale, in refacerea parcului de langa Gara fluviala, care, de fapt, ince-incet a impus si Primariei, in timp, sa-si refaca parcul intre mine si Capitania noua. Va rog sa ma intelegeti ca nu am venit de fapt sa manjesc cu noroi orasul asta. De multe ori ma simt mai brailean decat brailenii autohtoni, pentru ca ma doare orice lucru care nu se face in orasul asta”.