ANTISTESCU: SUNT 10-14 “ARTISTI” PE MOTOCICLETE SI INCA 10-14 CU MASINI CU MOTOARE TUNATE CARE FAC DRIFTURI SI ESTE UN ZGOMOT ASURZITOR

Omul de afaceri brailean Gheorghe Antistescu admite ca este posibil sa se fi manifestat “prea pasional” pe tema zgomotului infernal din zona in care locuieste, unde se aduna noapte de noapte tineri teribilisti care isi tureaza motocicletele sau fac curse ilegale de masini, deranjand pe toti cei care locuiesc acolo. Antistescu spune ca nici el, nici familia sa, inclusiv nepotica de 5 ani, nu pot dormi din cauza vacarmului, iar cand acest lucru se intampla noapte de noapte, nu este de mirare ca ajungi la exasperare.

El apreciaza ca nu sunt decat circa 30 de soferi si de motociclisti care se aduna pe strada Anghel Saligny, dar acestia sunt suficienti ca sa ii faca viata un calvar: “Nu sunt decat 10-14 <<artisti>> pe motociclete si inca 10-14 pe masini, cu motoare tunate, care vin si fac drifturi, isi rup cauciucurile, fac un zgomot asurzitor, care se aude pana in centrul istoric al orasului.

Inchipuiti-va baietii mei, cu un copil de 5 ani, care de fapt a crescut numai tresarind prin somn, din cauza asta. Au o antifonare pe fata cum rar am vazut, numai si numai ca sa poata creste un copil.

Ori atunci cand Primaria mi-a dat autorizatie de construire pentru 2 case, care au fost construite dupa chipul si asemanarea zonei istorice si pentru care, de fapt, brailenii ar trebui sa fie cumva mandri ca s-a construit ceva in spiritul vremilor bune ale Brailei, adica 1890-1920, cand bogatii orasului de atunci au construit tot centrul vechi pe care il calca brailenii in picioare, cu care toti se mandresc astazi. De ce nu ar gandi si ei, astazi, ca ar putea sa profite de banii lui Antistescu, care ar vrea sa faca ceva, adica sa le mareasca faleza cu 500 de metri? Faleza lor pentru pietoni, biciclisti, copii, batrani si altele e mai scurta, in momentul de fata, in Braila, cu 500 de metri”.

Omul de afaceri face referire la propunerea pe care a facut-o Primariei, de a amenaja pe banii lui portiunea din strada Saligny situata intre str. Imparatul Traian si str. Danubiului, proiectul vizand, printre altele, realizarea a 6 treceri de pietoni, 7 seturi de limitatoare de viteza si a unui sens giratoriu. Dincolo de ameliorarea spatiului urban, aceste amenajari aveau si scopul de a face imposibila desfasurarea curselor de masini.

Consiliul Local a respins insa acest proiect, considerand ca ar contine unele elemente care presupun, de fapt, impiedicarea accesului liber al cetatenilor pe domeniul public.