BOTEA – “E CAM MULT 2,7 MILIARDE LEI VECHI, PENTRU UN SENS GIRATORIU!”; DRAGOMIR – “ASTA E SUMA REZULTATA DIN STUDIUL DE FEZABILITATE”

Consilierii municipali au avut astazi o noua discutie asupra pretului exorbitant pe care este dispusa sa-l plateasca Primaria Braila pentru un sens giratoriu, proiect demarat pe perioada mandatului lui Aurel Simionescu. Este vorba despre unul dintre controversatele sensuri giratorii de circa 3 miliarde lei vechi bucata – mai exact, cel situat la intersectia Caii Galati cu Bulevardul Cuza. In sedinta CLM de astazi, consilierii au aprobat modificarea termenului de executie a acestui obiectiv, de la 12 luni, la 5 luni.

Consilierul municipal Bogdan Petre Botea (PND) a comentat ca  274.547 lei pentru constructia unui sens giratoriu, este cam mult: “Ma uit pe deviz si vad ca nu sunt detaliate anumite operatiuni, mai ales la constructia respectiva. Sa ni se spuna de ce un mal de pamant, pana la urma, costa atat de mult”, a comentat consilierul PND.

Primarul Marian Dragomir (PSD) a venit cu aceleasi explicatii ca pe vremea lui Simionescu: noi alocam niste sume, iar firmele care se prezinta la licitatii pot sa vina cu preturi mult mai mici, nu le impiedica nimeni! Cu alte cuvinte, Primaria le flutura un purcoi de bani pe la nas patronilor firmelor de constructii si le spune ca ar fi dispusa sa le dea aproape 3 miliarde lei vechi pentru un sens giratoriu, iar ei ar urma sa spuna “Nu, lasati, nu vrem atatia bani, un sens giratoriu de tipul asta se poate face lejer la jumatate din pretul asta!”.

“Noi aici nu aprobam valoarea investitiei, aprobam valoarea cu care va fi scos la licitatie acest obiectiv de investitii. La licitatii pot participa toate societatile care doresc si vor castiga cei care indeplinesc conditiile tehnico-economice si au pretul cel mai scazut, respectand parametrii lucrarii respective. Deci daca lucrarea este scoasa la suma de 274.000 lei, la licitatie poate veni cineva care sa-si asume aceasta realizare a  proiectului si a obiectivului la o valoare mult mai mica. Asa ca daca cineva cunoaste societati de constructii care vor sa-si asume realizarea acestui obiectiv la valori cat mai mici, le invitam sa participe la licitatie si sa castige la un pret cat mai mic. Acesta este pretul rezultat in urma unui studiu de fezabilitate”, a comentat Dragomir.

“Sunt niste probleme legate si de inaltimea acestui sens giratoriu”, a mai spus Botea (foto).

“Este foarte scazut acest sens giratoriu, am verificat personal, ca sa nu avem problema unei constructii care sa obtureze vizibilitatea. Daca nu ma insel, are aproximativ 50 cm inaltime. Facem un sens giratoriu similar cu cel de la Comuna din Paris cu Soseaua Focsani”, a mai spus edilul sef.