BOTEA: LA BRAILA NU EXISTA OPOZITIE. OPOZITIA INSEAMNA O VOCE PUTERNICA, A UNUI LIDER CARE SPUNE CEVA COERENT

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP) este de parere ca la Braila nu exista opozitie, fiindca PNL nu are un lider cu o “voce coerenta” care sa faca o opozitie credibila PSD-ului local.

Botea a dat astazi ca exemplu modul care a incercat sa faca opozitie PNL la o recenta sedinta a CJ, in care consilierul Alexandru Danaila (presedintele PNL Braila) a avut mai multe interventii, solicitand modificarea proiectului de hotarare legat de insusirea inventarului actualizat al bunurilor din domeniul public al judetului, si de fiecare data, liberalul ar fi spus altceva:  “La penultima sedinta a CJ, chiar eram cu colegul meu, domnul Adetu, ca de fiecare data, si urmaream cu deosebita placere psihica – pentru ca pe noi chiar ne-a linistit din punct de vedere psihic – sa vedem niste <<glume>>  administrative, profesionale, de exprimare, pe care unii dintre consilierii judeteni le-au spus.

In primul si in primul rand, se vede clar un lucru: ca la Braila nu exista opozitie. Deci este foarte clar. Opozitia inseamna o voce puternica, a unui lider care spune ceva coerent. Si i-am si spus domnului Danaila si nu s-a suparat. In momentul in care tu vrei ceva si o spui in 4 feluri, cu 4 enunturi total diferite, daca noi consilierii n-am inteles – eu, cel putin, n-am inteles; oi fi mai prost -, va dati seama ca omul de rand, de pe strada, n-o sa inteleaga cu siguranta ce-a vrut opozitia. Chiar n-o sa inteleaga cu adevarat ce-a vrut opozitia!

Mai mult decat atat: la un moment dat, era asa, un dat din maini, un coleg de la PNL ii dadea peste mana la altul sa vorbeasca, altul, tot asa, <<taci, lasa-ma pe mine>> si chestii de genul asta, se certau, cu vuzuzela… adica e simpatic, e distractiv. E distractiv, dar e distractiv pe banii contribuabilului…

Daca cu adevarat se doreste sa fie opozitie la Braila, chiar trebuie sa existe o voce care sa spuna lucrurilor pe nume”.