BOTEA: NOI, CONSILIERII PMP, NU VOM VOTA CEVA ILEGAL, FIINDCA NU VREM SA DAM CU SUBSEMNATUL LA DNA SI NU VREM SA PICAM DE FRAIERI

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, sustine ca in conditiile in care PNL nu are un lider cu “o voce puternica, coerenta”, care sa faca opozitie la nivel local,  este nevoie de altcineva “care sa spuna lucrurilor pe nume”.

Botea nu vrea sa lase sa se inteleaga neaparat ca PMP-ul local si-ar aroga acest rol – dat fiind ca PMP este aliatul PSD -, insa da asigurari ca partidul sau nu va vota niciodata lucruri ilegale in Consiliul Judetean sau Consiliul Local Municipal si daca vor fi chestiuni necurate, va spune lucrurilor pe nume, chiar daca social-democratii se vor supara: “Nu vreau sa spun neaparat  ca noi am putea spune lucrurilor pe nume sau ca noi ne erijam sau dorim sa fim lideri ai opozitiei brailene, dar in momentul in care ai vota ceva ce este ilegal – ca mai citim si noi proiectele alea, macar asa, <<in dunga>>, daca nu le citim cum trebuie -, in momentul in care vezi ca ceva este ilegal, normal ca nu votezi, indiferent ca suntem prietenii lui X sau Y. Si de fiecare data in comisie am si discutat cu domnul presedinte Chiriac (presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac – n.r.) si i-am spus foarte clar: nu vom vota lucruri care nu sunt in regula”.

Intrebat daca alesii PMP nu vor vota lucruri ilegale pentru ca sunt corecti, sau doar pentru ca le e frica sa nu fie chemati sa dea cu subsemnatul la DNA, Botea a admis ca in primul rand, n-ar vota de frica: “Principalul motiv este ca evident ca nu vrem sa dam cu subsemnatul inutil. Al doilea motiv este acela ca noi chiar nu vrem sa picam de fraieri, in ochii electoratului. Adica nu suntem obligati sa votam <<la semn>>”.