BOTEA: STRADA SALIGNY AR TREBUI DECLARATA ZONA PIETONALA – ESTE SOLUTIA CEA MAI SIMPLA PENTRU A IMPIEDICA ORGANIZAREA DE CURSE ILEGALE DE MASINI IN ZONA

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, declara ca daca se fac curse ilegale de masini pe strada Anghel Saligny, este o problema pe care trebuie sa o rezolve administratia locala si Politia, nu locatarii din zona, care sunt deranjati de zgomotul infernal. Botea il intelege pe patronul firmei Romnav, Gheorghe Antisescu, care locuieste in zona si care incearca sa gaseasca o solutie pentru a-i impiedica pe tinerii care se aduna acolo noapte de noapte, pentru a face drifturi sau a-si tura motoarele, insa crede ca este obligatia Municipalitatii si a Politiei Rutiere sa opreasca aceste lucruri care incalca legea: ”Respectarea legii inseamna ca pe drumurile publice nu trebuie realizate <<liniute>>, raliuri, drifturi si asa mai departe. Asta este singura discutie pe care o putem purta.

Faptul ca seful <<Romnav>> a cerut sprijinul autoritatilor locale vizavi de acest subiect care sa zicem ca-l intereseaza personal, este o problema, de fapt, de legalitate. O problema de legalitate pe care organele statului, administratia locala, trebuie sa o rezolve. Atata timp cat pe drumurile publice nu este voie sa se faca drifturi, nu este voie sa se faca  <<liniute>>, este clar ca acolo Politia trebuie sa intervina si sa opreasca aceste lucruri. In momentul in care acolo se va intampla un accident sau se va intampla o nenorocire, sunt curios cine va raspunde. Pentru ca acolo tot ce se intampla este ilegal”.

Intrebat cum crede ar trebui sa intervina administratia publica, Viorel Botea ne-a raspuns: “Nu neaparat cu proiectul domnului Antisescu, ci altceva: zona pietonala. Si cu asta am terminat. Declar zona pietonala si am rezolvat problema, pentru ca toate orasele mari, in situl istoric au zone pietonale. Este zona sit, mergem pana intr-un loc – si stim pana unde putem merge ca sa nu existe niciun fel de drifturi. Pe Republicii ati vazut: s-au dat cateva amenzi, lumea s-a linistit, lucrurile sunt foarte simple”.

In plus, Botea este de parere ca n-ar fi rau ca in paralel cu aceasta masura, Primaria sa gaseasca o zona adecvata din oras, unde sa amenajeze un spatiu in care, contra cost, se se poata organiza curse de masini fara sa se deranjeze linistea locuitorilor.